Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Anette Mois funny tegninger får internasjonal oppmerksomhet

Skjermbilde 2016-06-20 kl. 15.14.57

– Jeg vil at folk skal smile når de ser illustrasjonene mine, forteller Moi.

Anette Moi er utdannet grafisk designer ved NKF i Stavanger og på London Metropolitan University. I kjølevannet av utdannelsen satte hun igang designkarrieren, men etter få måneder ble Anette permitert, noe som bidro til valget om å starte sin egen illustrasjon-business.

– Det var veldig tøft i begynnelsen, og jeg var egentlig hele tiden på jakt etter en deltidsjobb for å ha en sikker inntekt. Det jeg etterhvert forstod var at hvis man virkelig skal satse må man gå inn for det 100 %, og ikke ha en deltidsjobb ved siden av, forteller hun til Melk & Honning.

Det som bidro til en skikkelig oppsving for Moi, var prosjektet hun hadde i 2013 kalt «One Drawing A Day», der hun tegnet en tegning hver bidige dag i et år og delte den på Facebook og Instagram. Det førte til flere og flere oppdrag, og siden 2013 har hver eneste krone med lønn vært for hennes ferdigheter med tusj og penn, og hun representeres av illustrasjonsagenturet Byhands.

Tegningene til Moi er voldsomt fargerrike, morsomme og glade, med mange detaljer, runde linjer og in-your-face holdning – i ordets beste mening. Noen av dem kan også minne litt om Pushwagner. Hun tegner populærkulturelle fenomer, hun tegner Trump og hengepupper og rare dyr, Kanye, Frida Kahlo og Netflix.  Annette forteller at hun henter inspirasjon fra alt mulig.

08199f_3414104bc0694554a2f77d44ac430ed0

– Musikk, folk, hverdagen, dyr, natur, internett, mote, kunstnere og andre illustratører. Jeg blir inspirert av folk som David Shrigley, Jean Jullien, Misaki Kawai, Yvan Rodic (Facehunter), Pablo Picasso, Frida Kahlo, Marianne Theodorsen, Michael Jackson, John Lennon og mange mange mange andre.

I 2013 begynte hun å lage illustrasjoner for t-skjorter og totebags, i samarbeid med Kjetil Brandsdal som silketrykker dem, og nå har hun 7 forskjellige trykk. Moi har også hatt et samarbeid med Session om bøttehatter og overdeler.

– Jeg ønsker at t-sjortene mine skal skille seg ut, og det å lage klær er noe jeg vil fortsette med. Jeg har alltid nye idèer på gang og planlegger en ny t-sjorte som kommer om ikke så lenge, forteller hun.

Nylig oppdatert106Nylig var en av Anettes t-skjorter å se både på motepersonlighet Marianne Theodorsen, motebutikk Yme og – ikke minst – livstilsnettstedet Highsnobiety sine Instagramfeeds.

– Marianne la ut et kjempekult bilde på instagram av henne med min «Stress Less, Chill More» t-sjorte med den rosa panteren på, og både Yme og HIGHSNOBIETY, som har over 1 million følgere, repostet det! Det førte til at jeg fikk masse bestillinger fra over hele verden! Dritkult!, forteller Moi.

Drømmen hennes er å samarbeide med it-butikken Colette i Paris og med Monki, og å selge t-sjortene sine på Urban Outfitters, i tillegg til å illustrere for Nike. Hun håper også at hun skal få malt en ny vegg i Oslo snart.

– Det er jo virkelig en drøm i seg selv som har gått i oppfyllelse når jeg får lov til å jobbe med det jeg elsker, hver eneste dag. Det er egentlig akkurat som å være et lite barn igjen. Man lever seg inn i sin egen verden, hører på musikk og koser seg. Det er ingenting som er kjedelig med jobben min, avslutter illustratøren.

 

08199f_944c6f63c95f47d9af0e3346bbfc8f4b

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer