Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Anerkjent smykkedesigner lanserer samarbeid med nordisk merke

ILENIA CORTI PORTRAIT BY Sara Mautone

Den italienske smykkdesigneren Ilenia Corti har tidligere samarbeidet med blant andre Dolce & Gabbana, Casadei, Cacherel, Acne Studios og Emilio Pucci. Nå står enda et samarbeid for tur, og denne gangen med det finske merket Marimekko.

–  For meg er Marimekko en legendarisk finsk merkevare som er tidsriktig og moderne, og som passer sterke kvinner som vet veldig godt hva de vil, forteller Corti til Melk & Honning.

Det er ingen tilfeldighet at italieneren nå samarbeider med enda et nordisk merke. Hun har nemlig en forkjærlighet for de nordiske landene, og har til og med planer om å flytte hit.

– Jeg er veldig tiltrukket av de nordiske landene. I de siste syv årene har jeg vært her i alle sommerferiene mine, hvor jeg reiser gjennom Lappland og veldig ofte til Sverige. Stockholm er en av mine favorittbyer på grunn av livskvaliteten og den lave forurensningen. Den motsatte estetikken av den italienske kulturen har vært en stor inspirasjon for arbeidet mitt. Jeg har bestemt meg for at jeg en dag skal flytte til Stockholm, sier Corti.

160107_MAR_01_166_95693_13

Karrierevalget er heller ingen tilfeldighet. Ilenia Corti har vokst opp i en familie av gullsmeder, og startet dermed i ung alder å sette ideene sine til verks. For 6 år siden startet hun sitt eget merke, Vernissage Project, som har fått positiv oppmerksomhet fra blant annet britiske og italienske Vogue og New York Times.

– Jeg kommer fra en familie med gullsmeder som har viet livet sitt til å skape unike kunstverk. Selv om jeg startet min egen karriere innen mote som accessoirer-designer, har tradisjonen alltid vært forankret i meg. De sjenket grundige detaljer om faget til meg, forteller den italienske designeren.

Les også
Bella Hadid er kåret til den mest stilfulle personen på planeten

Helt siden barndommen har mysteriet rundt naturen og dens skjulte skjønnhet vært Corti sin største inspirasjonskilde. I samarbeidet med Marimekko er det spesifikt det organiske livet under vann som har formet kolleksjonen, og de forskjellige smykkene refererer til det finske merket sitt mønster opp gjennom årene.

– Utgangspunktet for samarbeidet var å skape smykker som er lidenskapelige og tidløse, og som løfter antrekket. Formene til smykkene passer til Marimekko sitt designspråk: Minimalistisk og elegante, runde former og levende farger kombinert med mer nedtonet sølv, sier kreativ leder i Marimekko Anna Teurnell.

160107_MAR_12_252_95707_13 160107_MAR_05_144_95698_13 160107_MAR_15_168_95712_13

Les også: – Jeg liker veldig godt ting som skinner! Les om Annie Berners smykkemerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer