Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
aesop

Aesop-suksessen: – Blander kunst, kultur og det kommersielle

Kan merket opprettholde populariteten?

I mai i år skrev motenettstedet Business of Fashion om skjønnhetsmerket Aesop, og hvordan merket skal klare å opprettholde den solide plassen i skjønnhetsbildet. På bare ett år omsetter det australske merket for over 215 millioner dollar, noe som tilsvarer omlag 1.7 milliarder norske kroner.

Aesop har fokus på naturlige skjønnhetsprodukter i stilrent design og bare i Oslo har merket to butikker. Motemetropoler verden over huser også egne Aesop-butikker, og interiøret er enkelt å gjenkjenne; vegger og gulv i stein, betong eller tre – og veggene fulle av produkter. Flere av butikkene er signert det norske arkitektfirmaet Snøhetta.

Bruker embalasjen på nytt

Aesop ble først grunnlagt helt tilbake i 1987, men spesielt de siste årene har merket fått en solid plass i hjertet

Aesops Suzanne Santos

Suzanne Santos ved Aesop.

til alt fra mannen og kvinnen i gaten, skjønnhetseksperter, hipstere og fashionistaene. På Instagram kan vi titt og ofte se stilleben av blomster eller en kaffekopp, hvor det har lurt seg inn et produkt fra det populære cult-merket.

– Publikumet vårt vokser og Aesops tidløse tilnærming til å bevare kvaliteten sikrer oss nye hjerter over hele verden, forteller Suzanne Santos til Melk & Honning.

Suzanne Santos er i dag ansvarlig for det australske merket sammen med Aesop-grunnlegger, Dennis Paphitis. I mote- og skjønnhetspresse verden over har hun også fått mye av æren for at filosofien til Aesop har blitt så solid.

For når menn og kvinner verden over vil poste bilder av munnvannet eller tannkremen sin på sosiale medier, så må det skyldes en sterk merkevarebygging. Flere personer Melk & Honning har pratet med om Aesop kan også fortelle at de selv eller andre de kjenner har kjøpt håndsåpe fra merket, som de senere fyller opp med ‘vanlig’ håndsåpe fra matbutikken. En håndsåpe fra Aesop koster i overkant av 300 kroner.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

I dag har hashtagen #Aesop over 275.000 bilder på Instagram, og merkets egen konto har over 460.000 følgere fra hele verden.

Til Melk & Honning forteller Santos at Aesop valgte å åpne sin første butikk i Norge i 2014, nettopp fordi de hadde merket en tendens til at norske forbrukere handlet Aesop-produkter i utlandet.

– Det er imponerende å se hvordan norske forbrukere tar vare på huden sin med respekt og det klimaet som er i Norge. Vi føler også at vi har tilpasset oss godt etter Oslo, med særlig hensyn til byens blomstrende kunst- og kulturscener.

Blander kunst og kultur med det kommersielle

For filosofien til Aesop er nettopp det: En blanding av kunst, kultur og det kommersielle.

aesop– Vi har en stor tilnærming til livet – noe vi betrakter gjennom kreative mål og intellektuell nysgjerrighet rundt hva som gjør at vi kan leve godt. Vi finner konstant inspirasjon fra kunsten, danner kulturelle og kreative partnerskap med likesinnede kunstnere, gallerier, litterære festivaler og forfattere. Dette hjelper oss med formuleringen av hudpleien vår.

Butikkene skal være i tro ånd mot merkevaren, noe som gjør at designet på butikken også spiller en stor rolle.

Det er det norske artiketfirmaet Snøhetta som står bak flere av Aesop-filialene i storbyer som Singapore, London, Berlin, Oslo og Düsseldorf.

– Ved siden av den kommersielle delen vår undersøker og støtter vi kunsten på en arena som vi kan inspirere, lære og kommunisere gjennom, forteller Santos og fortsetter:

– Vi tror på en ærlig og ekte tilnærming med kundene våre, hvor vi har forståelse for aldring og individualitet er en styrke. Med kundene våre forventer vi en langsiktig relasjon og forsøker å møte behovene deres best mulig etter hver som huden deres endres med årene.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Hun understreker at det for Aesop er viktig å formulerer hud-, hår- og kroppspleieprodukter av den beste kvalitet, og trekker frem at de undersøker mye rundt kilder til botaniske og vitenskapeligbeviste ingredienser. Aesop bruker kun ingredienser som kan bevise at de er effektiv og sikker.

– Vi legger mye innsats i å få den beste innpakningen av produktene og bruker streng vitenskapelig forskning fremfor å kaste bort energi på overdreven emballasje, kjendiserklæringer og tomme løfter, avslutter hun. 

Alle bilde via Aesop. 

Les også: byTiMo teamer opp med Luck om designsamarbeid

Siste saker

Mest lest nå
Les mer