Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
7 gamle seriefavoritter du kan se for moteinspirasjon
Foto: The CW

7 gamle seriefavoritter å se for moteinspirasjon

Serier som passer perfekt på en søndag.

Er det en dag du virkelig kan slå deg godt til rette i sofaen og binge serier med god samvittighet, så er det søndag. Spesielt når været ikke er helt på topp er det ingenting som frister mer enn å kose seg inne med noe digg og en god serie på TV-en.

Den siste dagen i uken er også fin å bruke til å forberede seg til en ny uke. Kanskje trenger du litt inspirasjon på motefronten, slik at det blir morsommere å sette sammen antrekk i løpet av uken som kommer? Da kan du jo like gjerne slå to fluer i én smekk og se på serier som bugner av fine og inspirerende antrekk.

Vi har samlet noen serier du kan se for en god dose moteinspirasjon.

Charlie’s Angels

Den amerikanske krimserien Charlie’s Angels fra 1976 byr ikke bare på mysterier, men også en rekke lekre antrekk. Om du liker 70-tallsmoten er det bare å se til detektivene Jill Munroe, Kelly Garrett og Sabrina Duncan for inspirasjon.

Slengbukser med høyt liv, bluser og jumpsuits er noen av plaggene som stadig går igjen i serien – og som er like aktuelt i dag som på den tiden.

Du finner serien på Apple TV.

The Fresh Prince of Bel-Air

Den populære komiserien The Fresh Prince of Bel-Air fra 1990, med Will Smith i spissen, gir deg både en god latter og inspirasjon i klesveien. Det er nemlig mange moteriktige damer i serien, som søstrene Hilary og Ashley Banks. For ikke å snakke om Will og fetteren Carlton Banks.

Supermodell Tyra Banks dukker også opp i serien, som Will sin barndomsvenn og ekskjæreste Jackie Ames. Hun kler seg avslappet og kult, med baggy bukser og collegejakker.

Serier du kan se for moteinspirasjon.
Tyra Banks spiller barndomsvennen og ekskjæresten til Will Smith. Foto: NBC

Du kan streame The Fresh Prince of Bel-Air på HBO Max.

Friends

Helt siden Friends kom på skjermen i 1994, har komiserien blitt en favoritt hos mange. Vennene Rachel Green, Monica Geller, Phoebe Buffay, Chandler Bing, Joey Tribbiani og Ross Geller har sjarmert seerne med morsomme replikker og uforglemmelige øyeblikk – og ikke minst minneverdige antrekk.

Rachel er ansett som den mest moteriktige i vennegjengen, og gjennom serien får hun jobb hos både Bloomingdales og Ralph Lauren i New York.

Serier du kan se for moteinspirasjon.
La deg inspirere av antrekkene til Rachel Green i Friends. Foto: HBO

Du finner Friends på HBO Max.

The O.C

Denne serien fra 2003 handler om en gjeng med rike tenåringer fra Orange County i California. Om du liker å drømme deg bort i luksuriøse hus, dyre klær og en litt annen livsstil enn du er vant med – er nok denne serien noe for deg.

2000-tallsmoten, gjerne kalt Y2K, er jo også tilbake for fullt. Så her er det bare å la seg inspirere av jeans med lavt liv, magetopper og tynne skjerf rundt halsen.

Serier du kan se for moteinspirasjon.
Serier for inspirasjon: Luke Ward og Marissa Cooper i The O.C. Foto: Warner Bros

Du kan se The O.C på HBO Max.

Gossip Girl

Gossip Girl er en sånn serie du kan se utallige ganger og likevel aldri bli lei. Med Eric Daman som kostymedesigner (som også har designet kostymene i Sex and the City), er det ikke overraskende at moten er minst like spennende som selve handlingen i serien fra 2007.

Spesielt BBFs Blair Waldorf og Serena van der Woodsen sprader rundt på Upper East Side i New York i inspirerende antrekk.

Serier du kan se for moteinspirasjon.
Blair Waldorf og Serena van der Woodsen. Foto: The CW

Du kan streame Gossip Girl på HBO Max.

90210

90210 er en moderne spin-off fra 2008 av dramaserien Beverly Hills, 90210 fra 1990. I likhet med den originale serien, handler også 2008-versjonen om livene til velstående tenåringer fra Beverly Hills.

Vennskap, intriger, skolehverdag og ung kjærlighet er gjennomgående i serien, men det er også freshe antrekk. Spesielt Naomi Clark er lidenskapelig opptatt av mote og serverer mange flotte antrekk gjennom alle de fem sesongene.

Serier du kan se for moteinspirasjon.
Søstrene Jen og Naomi Clark. Foto: The CW

Du kan se 90210 på Viaplay.

The Carrie Diaries

Om du er fan av Sex and the City har du kanskje også sett The Carrie Diaries? Dramaserien fra 2013 handler nemlig om Carrie Bradshaw som ung, mens hun går på high school i Connecticut og samtidig begynner å utforske livet i New York tidlig på 80-tallet.

I likhet med Sex and the City og Gossip Girl, er Eric Daman også kostymedesigneren i denne serien. Det betyr så klart at The Carrie Diaries også er proppfull av moteinspirasjon.

I likhet med Carrie Bradshaw som voksen, er ikke den unge versjonen redd for å uttrykke seg gjennom plagg og tilbehør.

Serier du kan se for moteinspirasjon.
Anna Sophia Robb spiller en ung Carrie Bradshaw. Foto: The CW

Du kan se The Carrie Diaries på Apple TV.

Les også: 9 veganske favoritter i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer