Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
7 julegavetips fra norske museumsbutikker
Foto via Instagram @kunstnerneshus

7 artsy julegaver fra norske museumsbutikker

Fint å få – bra å støtte.

I Oslo er alle museer stengt, men museumsbutikker er stort sett oppe. Mange av de har også nettbutikk – perfekt for å sikre seg noe kunstrelatert i julegave enten det er et gavekort, en bok eller kanskje ekte kunst?

7 julegaver fra norske museumsbutikker
Foto: Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnley holder stengt, men museumsbutikken er åpen tirsdag til søndag kl 12-18. Her finner du produkter relatert til utstillingene samt kunstbøker og kataloger, postkort og plakater, interiør- og designartikler, smykker og produkter for barn. Eller hva med et medlemskap i kunstklubben som gave? Det finnes tre ulike medlemskap; U25, Solo og Duo.

Også Kunstnernes Hus har lukket dørene inntil videre, men har åpen bokhandel hver fredag frem til jul. Her finner du alt fra kunstbøker, magasiner, kataloger fra arkivet, utvalgte forslag av Nordic Art Press, utgaver av Frida Orupabo, Yngve Holen og Mari Slaattelid, samt den nye minigrafien av Fadlabi som lanseres nå på fredag.

Totebag med logo kr 119 hos Munchmuseet her

Munchmuseet er enda ikke åpnet, men har rukket å bli gjenstand for diskusjon. Nå har de åpnet nettbutikk, akkurat i tide for julegavehandelen. Sikre deg en totebag med den svært så omdiskuterte logoen på her.

7 julegaver fra norske museumsbutikker
Julegaver fra norske museumsbutikker: A3-plakat Anna-Eva Bergman. Terre et Planète, 1970 kr 190 per stk her

Utstillingene på Henie Onstad Kunstsenter er som så mye annet midlertidig stengt, men butikken holder åpent 12-16 alle dager bortsett fra mandager. De har også en imponerende god nettbutikk med gavetips under 250, 500, 1000 og over 1000 kroner som en mini-skulptur av Yayoi Kusama kjente giga-gresskar, bøker, plakater, norsk design og annet fett kunst-merch.

7 julegaver fra norske museumsbutikker
Foto via Instagram @kodebergen

I Bergen er det andre boller. Der har Bergen kommune besluttet at museer kan åpne igjen tirsdag 8. desember etter å ha vært korona-stengt siden 7. november. KODE har dessverre ingen egen nettbutikk, men i deres fysiske museumsbutikker er et stort utvalg inspirert av museets samlinger og aktuelle utstillinger. Vet du hva du vil ha, men må ha det tilsendt per post ordner de det. Mer info her.

Kjøp et kunstverk

7 julegaver fra norske museumsbutikker
Silketrykk på papir: Kim Hiorthøys A Poorly Night kr 3159 hos Standard (Oslo) her
Yves Scherers Autumn Leaves 2020 fra k 6 300 hos Galleri Golsa her

Les også: 17 julegavetips under 500-lappen fra små norske butikker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer