Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
60-TALLSTRENDER: Én av sesongens trender inspirert av 60-tallet er print. (Foto: Instagram @nnennaechem)

Disse trendene fra 60-tallet har gjort comeback

Moteverdenen har nok en gang lagt sin midlertidige elsk på et tiår.

Motebransjen blir støtt og stadig opphengt i et tiår – og når sant skal sies, er det gjerne elementer fra flere tiår som trender samtidig. Mens vi nå en god stund har sett ser mye av 90- og 2000-tallets trender, er det klart at de nå utfordret av trender fra et annet, mye tidligere tiår.

Denne høsten er det bare å hente inspirasjon fra 60-tallet. Disse trendene fra tiåret har gjort comeback, og er sentrale i motebildet akkurat nå:

Tørkle på hodet

I høst kan du med fordel bytte ut et par av hattene dine med et tørkle. Det er en fresh måte å tilføye antrekket det lille ekstra, eller bryte med litt farge. Det har ellers vært populært å style skjerf på flere måter i det siste. Bruk det i halsen, som bandana eller som topp.

Annabel Rosendahl kjørte tørkle på hodet under moteuken i København. (Foto: Instagram @annabelrosendahl)

Print-mani

Print var stort på 60-tallet, gjerne heftige og fargerike mønster! Nettopp dette trender atter en gang – ikke vær redd for å kjøre leo, psykedeliske print, grafiske print, sjakkprint eller blomsterprint. Muligens den ultimate måten å bryte med den grå joggedressen på?

I år bør høstgarderoben din printes opp. (Foto: Instagram @nnennaechem)

Kitschy smykker

Voldsomt, fargerikt, personlig, lekent, chunky, nostalgisk tilbehør har vært i vinden en stund – og blir med oss videre. På smykkefronten er det bare å kjøre på!

Tilbehøret skal være både personlig og et statement. (Foto: Instagram @marianne_theodorsen)

Oversize solbriller

Store, mørke solbriller i ekte diva spirit trendet på 60-tallet, både i cateye-form og rundere varianter. I høst kan du trygt være litt mystisk og gjemme deg bag digre briller.

Solbriller: the bigger the better. (Foto: Instagram @madeleinelohne)

Miniskjørt

Show some skin! Miniskjørtet har gjort comeback. Du trenger ikke nødvendivis la deg avskrekke av kaldere dager, match gjerne skjørtet med høye boots eller sokker.

Miniskjørtet trender igjen. (Foto: Instagram @josefinevogt)

Skinn

Skinn kan kanskje heller sies å være en evig gjenganger i motebransjen – selv om det i dag svært ofte ikke dreier seg om ekte skinn engang. I høst sier vi definitivt ja takk til antrekk med skinnelementer, både når det gjelder sko, bukser, jakker og hatter. Og ja – alle disse i ett og samme antrekk er også lov.

Kjør gjerne all leather denne sesongen. (Foto: Instagram @mariiawos)

Denim

Sist men ikke minst: denim. At vi har fått øynene opp for denim igjen etter lockdown-livet, er det ingen tvil om! På 60-tallet trendet jeans som var fitted, som hadde flare og etterhvert bootcut, og gjerne også pynteelementer. Jeansen var blitt mer mainstream. Denne sesongen er denim en sikker vinner. Gå for den jeansmodellen du liker best, enten det er wide leg, bootcut eller mom, enten den er lav i livet eller høy i livet. Vær heller ikke redd for å kjøre double denim med en denimjakke eller veske i denim til!

Denim on denim trender denne sesongen. (Foto: Instagram @petrahenriette)

Les også: 9 digge duftlys du kan klikke hjem nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer