Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @aymiecahill

6 parfymer vi elsker nå

Parfymer vi bruker denne våren.

Det er ikke til å stikke under stol at duft kan vekke mange følelser i oss, og å finne riktige parfymer er derfor viktig for mange – men det er ikke alltid like enkelt. Liker du det lette og blomstrete eller er det de mer dype og krydrede duftene du trekkes mot?

Vi har samlet et knippe av våre favorittparfymer akkurat nå, der en gjenganger er lette parfymer som passer perfekt nå på våren og frem mot sommeren.

Hermès Un Jardin a Cythere

Det franske motehusets nyeste duft, og den syvende i deres Jardin-serie, er den ultimate vår- og sommerparfymen. Parfymen beskrives som «en overraskende hage som hverken er grønn eller blomsteraktig, men… blond».

Dette er en varm og sensuell duft, med hint av sitrus og tre. Den har også toner av gress, oliventre og fersk pistasj.

Rituals M’Gouna

Rituals sin nye limited edition-serie M’Gouna er en hyllest til den marokkanske rosedalen, og består blant annet av en parfyme. Med en duft av blant annet rose og klementin er denne en fryd for neseborene. Parfymen er nokså feminin og er som vår på flaske. Det kan vi like!

6 parfymer vi elsker nå
M’Gouna 50 ml, kr 549 fra Rituals

CAIA Senteur de CAIA 

Bianca Ingrosso sitt Caia Cosmetics er raskt blitt en favoritt hos nordmenn når det kommer til sminke og hudpleie. Det svenske beautymerket har også et knippe parfymer – blant annet Senteur de CAIA.

Toppnotene er mandarin, solbær og sitrus, mens hjertenotene er jasmin, appelsinblomst og hvitblomst på en base av vanilje, patchouli og musk.

Alûstre Spectre 925 -069

Alûstre er et nytt dansk beautymerke, som i tillegg til neglelakker med diamanter har lansert åtte dufter. Parfymene beveger seg fra blomstrete og orientalske til jordlige og friske.

De har ikke navn, men ulike nummer som beskriver duftene. En favoritt er Spectre 925 -069, med toppnotene solbær, rød frukt og blåbær, hjertenotene fersken, freesia, liljekonvall, rose, jasmin, frangipani og gardenia. Basen er musk, vanilje, hvitt tre, melkesjokolade, sandeltre og ambra.

6 parfymer vi elsker nå
Spectre 925 -069 100 ml, kr 2700 fra Alûstre

Marc Jacobs Daisy Eau Fresh

Om du er glad i feminine og lette dufter er nok denne noe for deg. Marc Jacobs Daisy Eau Fresh beskrives som den muntre versjonen av den opprinnelige Daisy. Den har en klar og elegant duft, hvor toppnotene er rød grapefrukt, bringebær, grønne blader og pære. Hjertenotene er fiol, villrose, epleblomst, litchi og jasmin, mens basenotene er musk, plomme og sedertre.

Aesop Eidesis

Denne parfymen skiller seg litt fra de andre, ved at den har en dypere og mer maskulin duft. Her er toppnotene petitgrain, sort pepper og frankincense, hjertenotene spisskummen, sedertre og frankincense – mens basenotene er sandeltre, sedertre og vetiver.

Aesop Eidesis 50 ml, kr 1750 via Heaven Scent

Les også: Våre favorittsolkremer til ansiktet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer