Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honning tipser: 6 filmer å kose seg med i sommer

Noen av oss drar på ferie utenlands, mens andre nyter sola hjemme i Norge. Uansett hvor du er eller hva du gjør i sommer, har vi samlet 6 filmer du kan se når du trenger en liten pause i skyggen.

Alle sammen er kilder til gode sommervibber og inspirasjon. Snurr film!

Roman Holiday (1953)

I Roman Holiday spiller Audrey Hepburn en moderne prinsesse som gjør motstand mot sine forpliktelser som kongelig, og drar avgårde på oppdagelse i Italias hovedstad, Roma. Der blir hun kjent med en amerikansk journalist som ikke kjenner til hennes bakgrunn. Når han får vite hvem hun virkelig er, fører dette til en eventyrlig og romantisk «getaway» som ikke går helt som planlagt.

I løpet av filmen blir vi kjent med prinsessens personlighet og moteriktige stil. Hun sporter en feminin og elegant look der hun fremhever sin smale midje, noe som var en veldig stor hit på 1950-tallet. Gjennom Hepburns karriere har hun ikke bare vært kjent for å være en dyktig skuespillerinne, hun har også vært et moteikon fram til den dag i dag.

Breathless (1960)

Petty Thug Michel (Jean-Paul Belmondo) ser seg selv som en bad boy, men får helt panikk når han impulsivt dreper en politimann mens han kjører en stjålet bil. Han henvender seg til sin kjæreste som jobber som journalist-sjef, Patricia (Jean Seberg), og gjemmer seg i Paris-leiligheten hennes, mens han prøver å spare nok penger til at de to kan reise til Italia. Men når Patricia finner ut at kjæresten hennes blir undersøkt for mord, begynner hun å stille spørsmål om sin egen lojalitet mot han.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

«Effortless» og naturlig er to ord som kan beskrive deres klesstil i filmen. Man kan nesten få inntrykk av at skuespillerne har kommet på set med sine egne klær på seg, for deres personlige stil gjenspeiler antrekkene i Breathless. Denne filmen introduserte den franske klesstilen, som ga moteinteresserte en annen vinkel på hvordan man kan kle seg og fortsatt se presentabel og moteriktig ut på en enkel og naturlig måte. Hvis det er noe vi kan lære av Jean Seberg, er det elegansen til en enkel stripete kjole i de varme månedene – uformell og uanstrengt.

Love Story (1970)

Når den rike Harvard juss-studenten Oliver Barret IV (Ryan O’Neal) møter Jenny Cavilleri (Ali MacGraw), en musikkstudent ved Radcliffe College fra middelklassen, er det kjærlighet ved første blikk. Paret gifter seg selv om Olivers far protesterer imot det. Sammen flytter de til New York der Oliver finner en jobb i advokatfirma, men deres lykkelige start krasjer når de får vite at Jenny lider av en sykdom. Sammen prøver de å takle situasjonen så godt de kan.

Kostyme designerne for filmen, Pearl Somner og Alice Martin fanger essensen av preppy og chic gjennom de fire årstidene som vises. Ali McGraw ble 1970 tallets store stilstjerne for sin girl-next-door inspirerte antrekk i Love Story. Filmen har en utrolig presentasjon av datidens mote som er klassisk og tidløs – noe som fortsatt påvirker moten i dag. Store designere som Michael Kors og Tommy Hilfiger refererer ofte til Alis antrekk fra denne filmen, samt hennes egen Boho Chic stil i virkeligheten.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

 

Annie Hall (1977)

Komiker Alvy Singer (Woody Allen) analyserer opp og nedturene av hans forhold med nattklubbsangerinnen Annie Hall (Diane Keaton). Han reflekterer tilbake til sin barndom og hans tidlige voksenår før han begynner å fortelle historien om hvordan han og Annie møtte hverandre, ble forelsket og sloss med hindringene i moderne romantikk. 

Filmens kostymedesigner Ruth Morley jobbet sammen med Diane Keaton for å skape Annie Halls ikoniske stil som var basert på Keatons egen personlige stil. Herreklær som dameklær er et fenomen som ble skapt i denne filmen, og som fortsatt er en viktig referanse i dag.


Grease (1978)

En av de mest populære musikalene gjennom alle tider må være Grease som kom ut i 1978. Filmen følger historien om Sandy Olsson (Olivia Newton-John) og Danny Zuko (John Travolta) som er to tenåringer som blir stormforelsket. Danny sporter den klassiske skinnjakken, mens Sandy har en mer preppy stil med cardigans og lange skjørt før hun får en makeover mot slutten – noe som må sies å være filmens mest ikoniske øyeblikk.

Ikke bare er det Sandy og Danny som viser sin moteriktige stil i filmen, The Pink Ladies og The T-Birds gir oss inspirasjon for de matchende jakkene som har gjort flere comebacks etter filmen kom ut.

 

The Talented Mr. Ripley (1999)

Å være ung og beskymringsløs i det solrike og idylliske landkapet i Italia på slutten 50-tallet, kan virke helt nydelig. For Dickie Greenleaf (Jude Law) og kjæresten Marge Sherwood (Gwyneth Paltrow) er dette realiteten. Men Dickies far søker Tom Ripley(Matt Damon) sin hjelp for å få hans playboy-sønn hjem fra Italia til Amerika. Oppgaven går selvfølgelig ikke helt som planlagt. Han blir farlig nær å gjøre livsstilen til sin egen. 

Ann Roth og Gary Jones, som var kostyme designere for filmen, ble nominert til en Oscar for deres arbeid. Mye av historien bak filmen ligger i antrekkene brukt i filmen. En fersk og sommerlig vibe er helt klart det man får av antrekkene i filmen, noe Matt Damon, Jude Law og Gwyneth Paltrow kler utmerket bra.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

 

 

Les også: M&H Toppliste: De kuleste sommerkjolene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer