Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @mariahrnorth

13 julegaver som er litt bedre for planeten

Miljøvennlige julegaver som kommer til nytte.

Det å finne julegaver til sine nære og kjære er ikke alltid like lett. Vi vil gi bort noe som er fint, men de fleste har allerede alt de trenger.

Bærekraft og miljø er noe vi prøver å tenke på hele året, og juletiden burde ikke være noe unntak. Det er lett å gå på en shoppingsmell, og butikkene vet godt hvordan de skal få oss til å bruke mest mulig penger.

De fineste gavene er de med en tanke bak. Hva med å finne et plagg fra favorittmerket på Tise, eller kjøpe et fint servise fra Fretex? Tenk deg uansett om én ekstra gang før gaveshoppingen, – vær sikker på at personen vil kunne bruke gaven lenge.

Her er 13 fine julegaveidéer, som i tillegg er litt bedre for planeten.

13 julegaver som er litt bedre for planeten. Gjenbrukbare øyemasker, kr 349 fra Dayti Skin Cult. Øyekrem fra Mad Hippie, kr 299 via Sincere.
Gjenbrukbare øyemasker, kr 349 fra Dayti Skin Cult. Øyekrem fra Mad Hippie, kr 299 via Sincere.

Litt selfcare i hverdagen er aldri feil.

Disse øyemaskene fra norske Dayti Skin Cult er helt geniale, ettersom de kan brukes uendelig mange ganger. Maskene kombineres med den øyekremen du selv ønsker. Da kan det passe fint å gi en god øyekrem også, som denne fra veganske Mad Hippie.

Les også: Har du hørt om gjenbrukbare øyemasker?

13 julegaver som er litt bedre for planeten. Termokopp fra Kinto, kr 499 via Livid.
Termokopp fra Kinto, kr 499 via Livid.

Både fin og funksjonell.

En god vannflaske som kan brukes i lang tid, er noe alle trenger. Denne fra Kinto er akkurat passe stor, og ser veldig fresh ut. Den holder morgenkaffen varm, og vannet kaldt hele dagen. Denne finnes i flere farger.

13 julegaver som er litt bedre for planeten. Veketrimmer fra Boy Smells, kr 399 via Ensemble.
Veketrimmer fra Boy Smells, kr 399 via Ensemble.

Hørt om dette hacket?

Alle elsker duftlys, og å ta ordentlig vare på de er viktig. Med en god veketrimmer i hus varer lysene dine lengre, og brenner både bedre og tryggere. En for lang veke vil skape en stor flamme, som vil gjøre at lyset ditt smelter fortere.

13 julegaver som er litt bedre for planeten. Barberhøvel, kr 910 fra Aesop.
Barberhøvel, kr 910 fra Aesop.

Gaven til enhver som barberer.

På tide å legge bort engangshøvlene i plastikk. Denne stødige barberhøvelen gjør barberingen litt lettere og mer smooth. Den kommer med ti blad i pakken, som vil vare en god stund. Høvelen ser også fin ut, og gjør de dagligdagse rutinene litt bedre.

13 julegaver som er litt bedre for planeten. Duftforsterkende parfyme fra D.S. & DURGA , kr 1900 via Gimle Parfymeri.
Duftforsterkende parfyme fra D.S. & DURGA , kr 1900 via Gimle Parfymeri.

Parfymelayering gjort enkelt.

Denne unike duften vil gi nytt liv til alle dine andre dufter, og er ment som en duftforsterker. I dont know what dufter friskt av blant annet bergamott og vetiver, og kan også brukes alene om man ønsker det. Den transparente duften gjør det lett å leke seg og eksperimentere med parfymene du vanligvis ikke ville gått for.

Deodorant startpakke, kr 119 fra Klar.
Deodorant startpakke, kr 119 fra Klar.

Gaven du kan designe selv.

Klar har laget utrolige deilige deodoranter som alle burde prøve ut. Med en gjenbrukbar beholder og deodorant i refill kan du fylle på med seks forskjellige dufter. I startsettet velger man både farge på beholder og duft helt selv. Etter bruk vasker du bare beholderen, så kan den brukes om igjen. Genialt, sant?

Grønn te, cirka kr 210 fra Paper and Tea.
Grønn te, cirka kr 210 fra Paper and Tea.

Man kan aldri få for mye te.

Alle elsker te, og det å kjøpe løs te er mye bedre for planeten. Da sparer man mye papir og avfall, ettersom teposer kastes etter hver bruk. Det tyske merket Paper and Tea åpnet akkurat dørene i Prinsens Gate ved Karl Johan, og har et stort utvalg te man kan velge i. Dette er en ren, deilig grønn sencha-te som faller i smak hos de fleste.

Abonnement på lydbøker, fra kr 199 på Storytel.
Abonnement på lydbøker, fra kr 199 på Storytel.

Mer enn 500 000 lydbøker og e-bøker.

Bøker er et fast inventar under juletreet for mange, og det hoper seg fort opp i bokhylla hjemme. Hva med å gi bort et abonnement på Storytel i stedet i år? De fleste har travle hverdager, – og det er ofte lettere å ha noe på ørene, enn å sette seg ned med en bok. På nettsiden til Storytel kan man gi bort alt fra en til tolv måneder med lydbøker.

Steamer, kr 1800 fra Steamery. Klesrulle, kr 175 fra Steamery.
Steamer, kr 1800 fra Steamery. Klesrulle, kr 175 fra Steamery.

Hjelper deg å ta vare på plaggene dine.

Å ta vare på plaggene man allerede eier er viktig, og denne steameren er et genialt gavetips for alle. Den er lett å bruke, og ingen strykebrett trengs for å få en presset look på plaggene. Denne klesrullen fra Steamery er også utrolig lur. Som et alternativ til de vanlige rullene som produserer mye avfall, men det gjør ikke denne. Den fjerner både hår og lo effektivt, og det fjernes lett mellom hver bruk.

Voksbrikker med duft fra Santa Maria Novella, kr 390 via Heaven Scent.
Voksbrikker med duft fra Santa Maria Novella, kr 390 via Heaven Scent.

Velduftende rom med et produkt som varer.

Som et alternativ til duftpinner eller duftlys, kan du kjøpe disse duftbrikkene fra Santa Maria Novella. De vil etterlate en deilig floral duft i enten rommet eller klesskapet. Stort pluss for at de ser utrolig fine ut!

Shampoo bar fra Davines, kr 299 via Lyko.
Shampoo bar fra Davines, kr 299 via Lyko.

Hårpleie som er bra for både håret og planeten.

Shampoo og balsam er to produkter alle bruker, men har ofte store emballasjer i plast. Hva med å heller bruke en shampoo-bar, som både sparer plast og er utrolig god. Davines er et hårpleiemerke som fokuserer på naturlige ingredienser og bærekraft.

Les også: 17 fine julegavetips fra norske merker

Les også
M&H toppliste: 11 lekre vårjakker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer