Giorgio Armani sier nei til pels

Giorgio Armani . _AG18007-001
Bilde : Giorgio Armani FW16

Bruken av pels i moteindustrien er sterkt omdiskutert, og høylytte fanebærere på både ja- og nei-siden kjemper for sitt syn.

PETAs provoserende kampanjer har tradisjonelt sett fått mye medieomtale, og i løpet av de siste årene har fremtiden til den norske pelsindustrien blitt mye debattert i norske medier. NOAH har vært initiativtaker til «Mote mot pels» og fått meg seg nesten hele den norske motebransjen.

Majoriteten av de store internasjonale motehusene har derimot virket lite lystne på å slutte å ha pels som en del av sitt sortiment.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men i dag har Giorgio Armani gått ut med en pressemelding og sagt at han vil bannlyse pels fra alle fremtidige kolleksjoner. 

– Jeg er glad for å kunne fortelle at Armani-gruppen har valgt å forplikte seg til å kutte ut all bruk av pels i sine kolleksjoner. Den teknologiske utviklingen gjennom årenes løp har gjort det mulig å finne fullverdige alternativer som gjør de grusomme praksisene gjort mot dyr unødvendige. Ved å fortsette på den prosessen vi startet på for lenge siden har mitt selskap nå valgt å ta store steg fremover, ved å rette fokuset mot å beskytte og ta vare på miljø og dyr, forteller den italienske designeren i forbindelse med nyheten, ifølge britiske Vogue.

Calvin Klein, Tommy Hillfiger, Ralph Lauren og Stella McCartney er blant designerne som for lengst har sagt nei til å bruke pels i sine kolleksjoner. Men de er dessverre i fåtall.

Ifølge en sak på Vice sin nettside i mars 2015, var det i år 2000 bare 41 ready-to-wear designere som brukte pels, mens tallet i fjor hadde økt til utrolige 500 stykker.

Les også: Armani disser Kim Kardashian

armani_giorgio

– Armanis pelsfrie kunngjøring tydeliggjør at designere og konsumenter kan ha kreativ frihet og luksus uten å støtte dyremishandling. Mr. Armani har vært en trendsetter i motebransjen i mange tiår, og de siste kunngjøringene er et bevis på at innovasjon og medfølelse er fremtiden i motebransjen, fortalte Joh Vinding, styreforman i Fur Free Alliance tidligere i dag.

Les også: Rihannas parfymelansering angrepet pelsmotstandere