Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette er motehøydepunktene fra årets Oscar-utdeling
Zendaya på den røde løperen under nattens Oscar-utdeling. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Zendaya sin Oscar-kjole var en hyllest til Cher

Tok 300 timer å lage.

Natt til mandag gikk årets Oscar-utdeling av stabelen to måneder forsinket grunnet korona. De nominerte hadde på forhånd fått streng beskjed fra arrangørene at deltakelse via Zoom ikke var tillatt. Heller ikke joggebukse.

Etter bildene fra den røde løperen å dømme tok stjernene det på alvor. For endelig var det litt etterlengtet glitter og glamour tilbake på den røde løperen i form av knallfarger, store skjørter, puffermer, fjær, rysjer og diamanter.

Blant nattens motehøydepunkter var Zendaya som nok en gang tok pusten fra de aller fleste i sin sitrongule kjole signert Valentinos Pierpaolo Piccioli.

Zendaya sin Oscar-kjole var en hyllest til Cher
Zendaya sin Oscar-kjole har skapt overskrifter. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Kjolen, som har fått navnet Force de beauté – skjønnhetens kraft, skal ha tatt 300 timer å lage for hånd. I en serie bilder på sin private Instagram-profil gir designeren sine 597 000 følgere et innblikk i jobben med kjolen.

«Da vi fikk vite at Zendaya skulle dele ut en pris under Oscar, satt Law, Francesca og jeg med teamet mitt oss ned for å lage en plan. Vi viste at det var på tide å gå for noe sofistikert, men modig på samme tid», skriver han.

«Vi tenkte at gult ville være et uventet valg for en kjole med denne typen snitt og couture-aktige drapering, og at hvis det var én som kunne bære den perfekt så var det Zendaya. Men selv om vi var forberedt på hvordan den ville se ut, var vi alle målløse i det øyeblikket vi så henne. På noen sekunder var Instagram farget gult. Hun gjorde kjolen til noe magisk, noe vi alle vil huske veldig lenge. Kanskje høres ordet ‘ikon’ klisjé ut, men det er alt jeg kan tenke på når jeg ser på henne», skriver han i caption til bildene.

Kjolen var et åpenbart nikk til et annet ikon, nemlig Cher. Ifølge Vogue minnet den om en jumpsuit artisten og skuespilleren hadde på The Sonny and Cher Show i 1970, men også en Bob Mackie-kjole som hun bar nettopp under Oscar-utdelingen i 1973.

Zendaya sin Oscar-kjole var en hyllest til Cher
Cher har vært inspirasjonen bak Zendayas Oscar-kjole. Her er hun sammen med mannen Sonny på Oscar-utdelingen i 1973. (Foto: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Zendayas stylist Law Roach delte dessuten et arkiv-bilde av Chers 70-tallslook på sin Instagram story med teksten «evig inspirasjon».

Også 24-åringens tilbehør vakte oppsikt.

Hun bar nemlig diamantsmykker fra Bulgari til over 6 millioner dollar.

Stylisten hennes kaller kjolen for en «neon-drøm», og i en serie bilder og videoer på hans Instagram kan man se at kjolen faktisk lyser i mørket.

Det er andre gang på svært kort tid at Zendaya ser seg tilbake motemessig.

Under Essences Black Women in Hollywood Awards tidligere denne måneden der hun ble hedret, bar hun et vintage Yves Saint Laurent-antrekk fra 1982. Antrekket, som er eldre enn henne selv, er fra stylistens eget arkiv.

I fjor vant Zendaya som den yngste kvinnen noensinne prisen for beste kvinnelige skuespiller i en dramaserie for rollen som den 17 år gamle rusmisbrukeren Rue Bennett i Euphoria.

Zendaya i vintage Yves Saint Laurent under Essence Black Women in Hollywood Awards i Los Angeles, California. (Foto: Randy Shropshire/Getty Images for ESSENCE)

Les også: Hvor var de svarte designeren under Golden Globes?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer