Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Zara boikottes etter dette
Foto: Instagram/@zara

Boikotter Zara etter dette

«Reflekterer ikke våre kjerneverdier», sier Zara.

Tidligere i sommer ble toppmodell Bella Hadid kritisert for å ha vist støtte til Palestina gjennom både demonstrasjoner og på Instagram.

Nå får Zara gjennomgå etter at en av sjefsdesignerne har ytret hatefulle meninger mot Palestina på sosiale medier.

En av sjefsdesignerne til fast fashion-giganten skal ha diskutert med en modell i sosiale medier om den pågående konflikten mellom Israel og Palestina, ifølge The Independent.

Vanessa Perilman, sjefsdesigner for dameklær hos Zara, skal ha sendt modell Qaher Harhash private meldinger på Instagram, hvor hun skal ha kritisert hans støtte til menneskene som lever i Gaza.

«Hvis folket ditt var litt mer oppegående hadde de ikke sprengt sykehus og skoler i Gaza som Israel har hjulpet med å betale for», skal Perilman ha skrevet til modellen.

«Folkene i industrien min vet sannheten om Israel og Palestina og jeg kommer ALDRI til å slutte med å forsvare Israel og mennesker som deg kommer og går til syvende og sist. Israelere lærer ikke barna til å hate eller kaste steiner på soldater, slik som folket ditt gjør», skal designeren ha skrevet videre.

Harhash har delt skjermbilder av det som skal være meldinger fra Perilman på sin Instagram Stories.

Disse skal ha spredd seg raskt på appen, og Zara-designerens meldinger skal ha blitt kritisert.

Instagram-kontoen til Perilman har siden blitt slettet etter episoden.

– Jeg ble sjokkert da jeg gikk inn på profilen hennes og så at det var en senior designer hos Zara, sier Harhash til NBS News.

Mange brukere på sosiale medier skal ha oppfordret til å boikotte Zara etter episoden, med hashtagen #boycottzara trendende på Twitter.

Zara skal i et tilsvar ha skrevet til The Independent at selskapet «ikke aksepterer noen form for mangel på respekt overfor enhver kultur, religion, land, rase eller tro».

«Zara er et mangfoldig selskap og vi skal aldri tolerere diskriminering av noe som helst slag. Vi fordømmer disse kommentherene som ikke reflekterer våre kjerneverdier om respekt for hverandre. Og vi beklager for fornærmelsen de har forårsaket».

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Hvordan Perilmans fremtid i selskapet nå ser ut, er imidlertid ukjent.

Les også: Går hardt ut mot norske ELLE: – Misbruk av Pride

Siste saker

Mest lest nå
Les mer