Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vogue med felles historisk utgave
Foto: Hyea W. Kan, kuratert av sjefredaktør i Vogue Korea Kwangho Shin

Vogue med felles historisk utgave

– Vi trenger alle å ha håp i livene våre, nå mer enn noengang.

Vogue ansees av mange å være den ultimate motebibelen. I hele 128 år har magasinet forsøkt å være først ute med det siste, og diktert moten – en vogue. Med 26 utgaver på tvers av landegrenser, har hvert magasin sitt unike særpreg.

Nå går alle magasinutgavene for første gang noensinne sammen om en felles utgave med håp som tema.

«I denne vanskelige tiden, må vi finne styrke i hverandre; og slå oss sammen i vårt engasjement om å skape en verden som er mer rettferdig, mer inkluderende og mer bærekraftig», skriver amerikanske Vogue.

– Vi trenger alle å ha håp i livene våre, nå mer en noengang», skriver redaktør Anna Wintour hos Vogue.

– Så i disse stormende tider, bestemte Vogue seg for å slå alle de globale utgavene sammen rundt dette optimistiske, humane, fremadrettede temaet. Håp kan være vanskelig å finne i en krise, men det føles mer nødvendig enn noen gang. Det er en del av vår humanitet som vi deler, en kilde til glede og inspirasjon, og holder oss fokuserte på en lys fremtid.

Håp-utgaven vil bli publisert på 19 ulike språk og vil være tilgjengelig i bladhyllene i både august og september. Målet er å samle alle Vogues lesere rundt om i verden under en felles positiv visjon for fremtiden.

Dette gjør magasinet gjennom blant annet flere brev om håp skrevet av kjendiser, designere, modeller og aktivister, og artikler om blant annet mangfold, inkludering, klimakrisen og LGBTQ+rettigheter.

Les også: Nå kommer Vogue Scandinavia

Foto: Hashim Badan, kuratert av sjefredaktør Priya Tanna i Vogue India.

– Håp er overalt rundt oss

I hver utgave vil det være en bildeportefølje håndplukket av hver enkelt sjefredaktør i Vogue, som skal symbolisere håp.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

«Hvis det er én ting de siste månedene har vist oss, er det at håp er overalt rundt oss. Fra legene, sykepleierne og nøkkelpersoner som har jobbet utrettelig for å beskytte oss mot Covid-19, aktivistene som har mobilisert millioner i kampen mot systematisk rasisme og brutalitet hos polititet, veldedighetene som hjelper 80 millioner flyktninger som er blitt tvunget til å flykte fra sine hjem på grunn av krig, forfølgelse og naturkatastrofer, til forskere og aktivister som skaper bevissthet rundt klimaendringer – verdenen vår er bygd opp av mange inspirerende individer som jobber utrettelig med å skape en lysere, bedre fremtid for oss alle, skriver Vogue.

Dette er ikke første gangen magasinet setter samfunnsspørsmål- og problemstillinger på dagsordenen.

Italienske Vogue dedikerte sin januarutgave til oversvømmelsene i Venezia og bød på syv ulike illustrerte forsider, mens marsutgaven satte den virtuelle verdenen på agendaen. Aprilutgaven hadde en historisk helhvit forside, mens juniutgaven var dedikert til barn og deres verden.

Også britiske Vogue med Edward Enninful bak roret har hatt historiske forsider de siste årene. For hans aller første utgave i 2017, satte han modell og aktivist Adwoa Aboah på coveret. Hun var den første svarte modellen på forsiden av den britiske utgaven av Vogue. Senest i sommer skrev magasinet historie med å sette frontlinjearbeidere på forsiden av juli-utgaven.

Juliutgaven av britiske Vogue.

Les også: Norsk modell skjøt selvportretter for Vogue under lockdown

Siste saker

Mest lest nå
Les mer