Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
lee
Alle foto: Lee

Visste du at Lee satser for fullt på bærekraft?

Store deler av høst- og vinterkolleksjonen til Lee består av resirkulerte materialer.

Skal man kun nevne ett denimmerke, er sjansen stor for at det er Lee man tenker på. Det amerikanske merket er nesten 130 år gammelt og regnes som et av verdens aller første denimbrands.

Og heritagemerket inkorporerer stadig mer bærekraft i sine kolleksjoner. For Lee ønsker å hjelpe forbrukere med å ta gode valg for planeten – mens de ser stilige ut. Ved hjelp av innovasjon og med respekt for tradisjoner er merket med på å forme morgendagens trender.

Visste du at Lee har flere ulike bærekraftsinitiativer du kan shoppe jeans fra?

Produksjon av denim krever som kjent ekstreme mengder vann.

For FW22-sesongen har Lee inkludert flere fargeprosesser under paraplybetegnelsen Indigood. Det er et bærekraftig tekstilinitiativ som sparer på hele 90 prosent av alt vann som blir brukt under produksjonen av en jeans.

lee
FW22-kampanjen Denim Is Our Nature. Du kan blant annet se den på Instagrammen til Lee.

Fargemetoden Crystal Clear er et annet initiativ Lee har tatt for å styrke fokuset på bærekraft. Det er en pionerende skumfargingsprosess som kutter ned på kjemikalier under farging av jeans. I tillegg gjør prosessen det enklere å resirkulere vannet som blir brukt.

Med naturlig farge fra fornybare kilder som er bionedbrytbare, allergivennlige og uten giftige kjemikalier skapes vakre farger for FW22-kolleksjonen.

Brandet øker også bruken av resirkulerte materialer og gjør det til en sentral del av høst- og vinterkolleksjonen.

jeans
FW22-kampanjen Denim Is Our Nature.

De vevede labelsene til jeansene er blitt laget med resirkulerte fibre, mens nagler og knapper er blitt laget med resirkulert metall. Også emballasjen er laget av resirkulert papir.

Brandet bruker i tillegg nye bærekraftige blandinger som sparer produksjonen for energi og vann. Som eksempelvis bomullsmikser med andre naturfibre som modal, lyocell og lin. Og ikke minst hemp, som vokser utrolig raskt.

Alt vises frem i kampanjen Denim Is Our Nature, som hyller bærekraft og dens plass i hjertet av Lee med mottoet For A World That Works.

Et mål som referer til merkets lange historie med å skape fantastisk workwear.

Innen 2025 har Lee dessuten lovet å skulle ha egne fasiliteter med fornybar energi, bruke kun bærekraftig dyrket og resirkulert bomull og bruke bærekraftige alternativer for minst 50 prosent av de syntetiske fibrene. Lee skal også øke antall av Indigood-fargede produkter hvert år frem til 2025.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer