Vinterferie? Dette kan du gjøre i Oslo

Foto via Vogue

Dette kan du gjøre i Oslo i vinterferien

Kino, mindfulness, second hand-shopping og sake-smaking.

17, 18 og 22. februar

Oscar-vinneren Parasitt på Cinemateket

For første gang noensinne stakk en ikke-engelskspråklig film av med den gjeveste prisen under årets Oscar-utdeling. Sør-koreanske Parasitt vant nemlig prisen for Beste film, i tillegg til hele tre andre priser. Den mikser blant annet humor med thriller-sjangeren og samfunnssatire.

«Møt Kim Ki-taek, en arbeidsledig familiefar som bor sammen med kona og to voksne barn i en fattigslig kjellerleilighet. Heller ikke kona har jobb, og familien har svært dårlige framtidsutsikter. Gjennom en kompis får sønnen i familien plutselig sjansen for å bli studieveileder for tenåringsdatteren i en rik familie. Han gjør raskt suksess i jobben, og det åpner muligheter for resten av familien til å fylle diverse andre funksjoner i rikmannsboligen: datteren som kunstkurator for den yngste sønnen i familien, faren som sjåfør, moren som husmor. Det virker som om en drøm har gått i oppfyllelse, men ender som et mareritt».

17, 18 og 19 februar

Fjols til Fjells på Frogner Kino

Ettersom en moderne versjon av den norske filmperlen Fjols til Fjells har premiere denne uken – hva er vel bedre enn å børste støvet av originalen først? Tross lunken kritikk, ble filmen en stor publikumssuksess da den ble vist på lerretene i 1957.

Her møter vi udødelige Leif Juster i rollen som hotellbestyrer Poppe som sliter med nervene, og hans piccolo Rudolf, spilt av Unni Bernhoft. Dette er norsk situasjons- og forvekslingskomedie på sitt beste, og utspiller seg på Hurumhei Høyfjellshotell med både fasjonable filmstjernegjester og hvermannsen.

«Fjols til Fjells». Foto via Cinemateket
18. februar

Lululemon Oslo x Power Vinyasa

For de som er så heldige å faktisk ha vinterferie, er uken perfekt til å samle energi og komme tilbake til hektene etter en mørk og grå vinter. Da passer det fint å dra på Lululemon Oslo sine yoga-timer for en time eller to med selvpleie og en pause fra hverdagens kjas og mas.

Denne gangen er det blant andre Tora Arberg som har en 75 minutters time med Power Vinyasa. Lululemon stiller med yogamatter, te og kaffe. Les mer her.

19. februar

Introklasse i eteriske oljer på MESH

Visste du at eteriske oljer er naturens eget apotek? For det er ikke slik at lavendelolje kun hører hjemme i sokkeskuffen eller i såpene til bestemor.

Nå inviteres det til gratis introklasse på MESH, med eteriske oljer fra DoTerra. Her vil du få en introduksjon til hvordan bruke oljene som selfcare.

«Oljene kan støtte søvn, redusere stress i kroppen, dempe og balansere smerte. Rett og slett støtte hele deg, fordøyelsen, hormonsystemet, immunsystemet, slik at du kan gløde og få mer energi og velvære». Les mer her.

20. februar

Flaaten x Dapper m/Olefonken

I høst gikk Dapper fra å være en skikkelig mannebutikk med fokus på sykkel og hipsterbart, til å bli en rendyrket herremotebutikk med innslag av unisex og kafé i tillegg til ulike arrangementer. Bli med på vinsmaking til lyden av plater fra DJs Olefonken og Philip Philip, mens Kaveh griller pølser utenfor sjappa. Her blir det blant annet smaking av it-vinen Pet Nat og Riesling. Les mer her.

https://www.instagram.com/p/B7tuZPago9e/
20. februar

Saké-smaking på Ostara

Hva er egentlig greia med saké? Hvordan blir det laget? Er ikke umami noe som bare hører hjemme i sushi? Er saké i det hele tatt godt? Nå har du muligheten til å finne det ut på hovedstadens nye saké-bar Ostara i Kvadraturen.

NON DOS, landets største importør av saké inviterer i samarbeid med Ostara til sake-smaking. Her vil man få smake hele fem ulike typer og (forhåpentligvis) få øynene opp for hvor godt det kan være, og hvor mange smaker som finnes. Les mer her.

20. februar

Aperitivo på Villa Paradiso Frogner

Mens vi venter på sol og sommer – hva med å dra på en gastronomisk reise til Italia? Villa Paradiso på Frogner inviterer til god, gammeldags Afterwork Aperitivo med småretter fra baren og noe godt i glasset.

Aperitivo startet i Italia som en liten barsnacks man tar sammen med venner og kjente etter jobb, eventuelt før man skal ut på ristorante og spise middag. I dag har den utviklet seg til å bli et fullverdig måltid som kan vare i timevis med pastaretter, pizzabiter og mye annet italiensk godis. Les mer her.

22. februar

Sesongåpning UFF Second Hand

«Ettersom vinteren egentlig aldri kom helt til Oslo, ser vi ingen grunn til å ikke tjuvstarte på våren og bringe enda mer fargerike vibber til butikkene våre litt tidligere enn vanlig», skriver UFF. Vi er helt enige.

Lørdag henger bruktbutikken med avdeling både i Prinsensgate og på Grünerløkka ut tusenvis av nye gamle plagg. Her er det bare å komme tidlig, bli lenge og sikre seg gamle skatter som får et nytt hjem. For skal man absolutt shoppe – hvorfor ikke gjøre det mer bærekraftig?

«Once Upon a Time… In Hollywood». Foto: SF Studios/Sony Pictures
23. februar

Once Upon a Time… In Hollywood på Vega Scene

Kultregissør Quentin Tarantinos siste film med det lange navnet hadde riktignok premiere i 2019. Men under vinterens prisutdelinger har filmen rasket med seg den ene statuetten etter den andre. Brad Pitt fikk blant annet endelig sin første og veldig velfortjente Oscar for sin birolle. Fikk du ikke sett den i fjor, har du nå muligheten til å se filmperlen på stort lerret – den beste måten å se film på.

Filmen er lagt til slutten av Hollywoods gullalder på 60-tallet, hvor den avdankede skuespilleren Rick Dalton, spilt av Leonardo diCaprio, ikke helt klarer å følge med i tiden. Brad Pitt spiller hans fantastisk kule og laidbacke stuntmann, mens Margot Robbie spiller sagnomsuste Sharon Tate, som ble drept av Manson-klanen i det virkelige liv.

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: februar