Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Vintagebutikken Fløyel & Kanari – Se eksklusiv moteserie og les intervju

WEB-3Q5A4029-Edit

– Fløyel & Kanari er den eneste ordentlige vintage-butikken i Oslo, mener Juve.

Melk & Honning har samarbeidet med tre ulike vintageforretninger rundt om i verden, om å kréere våre første egenproduserte moteserier.

Førstemann ut er butikken Fløyel & Kanari på Frogner i Oslo, som har eksistert siden 2012. Innehaver Jenny Juve har hatt en interesse for vintage hele livet.

– Jeg er på en måte oppvokst med kostymer, siden jeg jobbet på Nasjonalteatret fra jeg var 4 til jeg var 19. Jeg har også alltid elsket å arve, og arvet mye av kusinene mine da jeg var liten. Jeg skrev et innlegg i Barnas kort & godt i Dagbladet, der jeg fortalte dette. Overskriften var «Hva er galt med gamle støvler?» der jeg fortalte om et par vinrøde lærstøvler med glidelås jeg hadde arvet av dem, forteller hun Melk & Honning.

I tenårene ble Juve headhuntet til en hovedrolle i Anja Breiens «Arven», rett etter hun var ferdig på musikklinjen på Nissen. Under filmfestivalen i Cannes bar hun en vintage kjole til den nette pris av 25 kroner, fra Norges første vintagebutikk, Tonica Vintage på Majorstuen. De la inn årene i fjor etter 40 år i drift. Juve mener hun kan takke den forretningen for mye av inspirasjonen og kunnskapen hun sitter med.

– Ellers er utdannelsen min fra alle turene til Frankrike. Jeg studerte fransk i 10 måneder i Montpellier, trålet vintage på markedene der nede, skrev en artikkel om det i Farmand. Mens jeg bodde der leide jeg et rom hos en skredder som elsket å sy klær til meg. Jeg gikk nesten bare i herreklær, og var svært androgyn med min korte, knallrøde bob. Kulturen rundt god søm og gode snitt har jeg fra Frankrike, forteller Juve.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Hos Fløyel & Kanari finner man plagg helt fra 1880 til 1980-tallet. Siden Juve har en ekstra forkjærlighet for plagg med 40- og 50-talls snitt, er det naturligvis mest av det i forretningen. Hun har også i lang tid samlet på ekte japanske kimonoer. 

– Min historie med Japan begynte med at jeg lærte en japansk kvinne å snakke norsk. Jeg lærte like mye om japansk kultur som hun lærte norsk. Da hun flyttet tilbake til Japan skaffet hun meg kontakter, slik at jeg plukker ut kimonoene fra bilder og hun sørger for at alt går riktig for seg. Det slår meg alltid når jeg pakker de opp, at de er enda vakrere enn bildene jeg har sett, forteller Juve.

Innehaveren av Fløyel & Kanari mener hun har den eneste ordentlige vintagebutikken i Oslo.

– Det at jeg sier jeg er ganske alene om vintage i Oslo, er en sylskarp kommentar for å skjerpe konkurransen. Når jeg titter rundt finner jeg mest kopier. Kopier er ikke vintage. Det er vintagelook, konkluderer hun.

WEB-3Q5A4058-Edit

WEB-3Q5A4178-Edit

WEB-3Q5A4215-Edit

WEB-3Q5A4337-Edit

WEB-3Q5A4403-Edit

WEB-3Q5A4419-Edit

WEB-3Q5A4523-Edit

Tusen takk til teamet bak moteserien: Ole Martin Halvorsen (fotograf), Hanne Sagstuen (art director),  Hodo Musa (stylist), Frida Bakke Olsen (hårstylist), Zahra Isabelle Laine (sminkør), modellene Anna Skavlan og Monika Antosz (Team models) og takk til Grand Hotel Palmen for utlån av lokalet.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer