Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Rick Kern/Getty Images

Victoria’s Secret må legge ned hundrevis av butikker

Salgstallene har droppet hele 46 prosent.

Den amerikanske undertøysgiganten Victoria’s Secret har slitt i en årrekke. Dette har vært av flere grunner, men i hovedsak at de har tviholdt på en oppskrift som ikke lenger fungerte. For mens forbrukerne har gått i en stadig mer minimalistisk, komfortabel retning hva gjelder undertøy, og etterspurt wokeness og kroppspositivisme, har Victoria’s Secret holdt seg til bling bling undertøy og storslagne shows med syltynne modeller.

Les også: Victoria’s Secret nominert til norsk «verstingpris»

At markedssjefen Ed Razed i 2018 uttalte at transseksuelle og plus size-modeller ikke hører hjemme på catwalken hjalp ikke akkurat. I fjor sommer sluttet 71-åringen – som i sin tid fant opp engle-konseptet – i sin stilling. Kort tid etter forlot også den administrerende direktøren det en gang så toneangivende undertøysmerket.

Redningsaksjonen i etterkant har blant annet bestått av å inkludere en transmodell i et forsøk på å snakke til Gen Z-generasjonen, avlyse det årlige showet og få inn nytt friskt blod på toppen.

Salgstallene har likevel stupt i takt med forsøkene. Koronakrisen gjorde ikke saken noe bedre.

Nå kan eieren L Brands melde at Victoria’s Secrets salgstall har droppet hele 46 prosent.

Ifølge CNBC kommer de nå til å stenge mer enn 250 av merkets butikker i USA permanent.

I utgangspunktet skulle det amerikanske investeringsselskapet Sycamore Partners kjøpe 55% av aksjene i Victoria’s Secret, noe som ville gjort dem til hovedeier. I forbindelse med koronakrisen er denne avtalen likevel nå kansellert.

Les også: Ble droppet i fjor, nå blir it-modellen Victoria’s Secret-engel

Siste saker

Mest lest nå
Les mer