Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Veskeindeksen: Louis Vuitton Neverfull MM

Dette koster klassikeren i storbyene.

Til tross for at «it-veska» har blitt et begrep er det for mange fortsatt klassikerne som gjelder.

Melk & Honning gir deg veskeindeksen på noen av verdens mest kjente og kjære veskemodeller i alt fra Oslo, Stockholm og København til Paris, London og New York.

Louis Vuittons Neverfull er en av det franske luksusmotehusets aller mest populære veskemodeller gjennom tidene – og det til tross for at den ble designet så sent som i 2007. Den skal ha blitt designet for å konkurrere med en lignende modell fra et annet motehus, nemlig Goyards Saint Louis. Vesken skal ta opptil 45 timer å lage, og kommer i tre varianter; PM, MM og GM der PM – petite model – er den minste, mens GM er den største. Navnet, Neverfull, spiller på at vesken aldri skal bli full. Den skal dessuten kunne bære over 90 kilo. Vesken kommer ikke bare i ulike størrelser, men også utgaver. Den mest populære er med det klassiske monogram-printet (som først ble introdusert i 1896 for å forhindre forfalskninger og kopier).

Vi har sjekket prisen på monogram-versjonen av Louis Vuitton Neverfull MM med beige innertrekk.

Rimeligst er vesken i Stockholm. Der koster den 10.200 svenske kroner, noe som tilsvarer 9365 norske. 

København: 7350 DKK (tilsvarer 9427 NOK)

Paris: 990 EUR (tilsvarer 9445 NOK)

Milano: 990 EUR (tilsvarer 9445 NOK)

Madrid: 990 EUR (tilsvarer 9445 NOK)

Oslo: 9600 kr

London: 920 GBP (tilsvarer 9909 NOK)

Dyrest er vesken i New York der den koster 1320 dollar, noe som tilsvarer 10.816 norske. 

Merk at ettersom Neverfull er en svært populær veskemodell er den ofte utsolgt, så det kan være lurt å ringe butikken på forhånd.

Husk at du i mange tilfeller kan få refundert merverdiavgiften, altså momsen på varer du handler i utlandet. Spør i butikken om tax refund-ordningen. Siden Norge ikke er medlem av EU, kan nordmenn få refusjon i alle EU-land. Hvor stor denne refusjonen er varierer avhengig av merverdiavgiftssatsen.

Vær også obs på verdigrensa. Er du utenfor Norge i mer enn 24 timer kan du ta med deg varer for inntil 6000 norske kroner uten å betale toll og avgifter. Merk at det er den totale summen på varene du har handlet. Er utenlandsoppholdet kortere enn 24 timer er verdigrensa 3000 norske kroner. Har du handlet varer over verdigrensa skal du betale 25 prosent i merverdiavgift på de fleste varer. I tillegg har enkelte varer toll. Du kan lese mer på Tolldirektoratets nettsider her.

Alle prisene er hentet fra Louis Vuittons egne butikker i de respektive byene og er oppgitt i lokal valuta samt omregnet til norsk kroner etter dagens valutaindekser. 

Hovedbilde: Louis Vuitton

Les også: Tar disse over for logo-veskene?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer