Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Verdens beste moteskoler er kåret

Drømmer du om å jobbe med mote? Da bør du sjekke ut denne lista.

Gjennom flere år satte Business of Fashion seg ned én gang i året for å lage en rangering over verdens beste moteskoler. Som et av bransjens viktigste og mest anerkjente nettsteder hadde disse kåringene selvsagt mye tyngde. Både studiestedene selv, bransjen som helhet og de med en drøm om å jobbe med mote fulgte nøye med på resultatet.

I fjor valgte det anerkjente motenettstedet likevel å ta en pause for å revurdere og fornye hele måten kåringen foregikk på, i tråd med en bransje i endring. Nå er BoF kommet på banen igjen.

Skolenes fordeler trukket frem

Denne gangen har de blant annet brukt et eksternt ekspertpanel med bakgrunn fra helt ulike deler av motebransjen, kjørt en undersøkelse blant studenter, som ble besvart av mer enn 13 000 stykker, og spaltet ut resultatet i to deler; Bachelor og masternivå, og tre ulike underkategorier; Motedesign, Mote Art Direction og -kommunikasjon, Motebusiness og -ledelse.

Til forskjell fra tidligere, der man bare forholdt seg til en nummerert rangering, er nå skolenes fordeler trukket frem; Best generelt, best innen global innflytelse, best læringsopplevelse, og best hva gjelder langsiktig verdi.

Når det gjelder motedesign er det spesielt tre skoler som ifølge BoF både på Bachelor- og Masternivå skiller seg særskilt ut. Dette er Central Saint Martins i London, Academia Costume & Moda i Roma og Institute Francais de la Mode i Paris.

Institute Francais de la Mode i Paris

Bare én skandinavisk skole er med på lista – nemlig Tekstilhøyskolen i Borås i Sverige, som faktisk får meget god kritikk av BoF sitt ekspertpanel.

Når det gjelder Mote Art Direction og – kommunikasjon er også Central Saint Martins den skolen som har flest fordeler ved seg ifølge BoF. Innen Motebusiness og -ledelse er det Istituto Marangoni i Milano som kommer best ut.

Hovedbilde via Central Saint Martins

Les også: Etter flere år med nærmest ingen søkere relanserer OsloMet motemasteren

Siste saker

Mest lest nå
Les mer