Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Valentino skal selge second hand
Valentino SS20. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Valentino skal selge second hand-plagg

Hiver seg på den grønne bølgen.

Stadig flere motemerker og fast fashion-kjeder ser verdien av å tilby kundene second hand- og vintageplagg, for ikke å snakke om utleie av klær.

Motehus som Gucci og shopping-favoritt Isabel Marant har allerede hevet seg på bølgen. Det samme gjelder kleskjeder som Gina Tricot.

En ny global rapport mener second hand vil ta over for fast fashion innen 2030.

Nå ønsker også Valentino å selge second hand.

Det italienske motehuset har teamet opp med en rekke anerkjente vintagebutikker verden rundt, ifølge WWD.

Butikkene som skal få selge et utvalg vintage Valentino er Madame Pauline Vintage i Milano, New York Vintage Inc i den amerikanske storbyen, Resurrection i Los Angeles og Laila Tokyo i den japanske hovedstaden.

Folk som eier Valentino vintageplagg er blitt oppfordret til å levere dem inn i butikkene. Til gjengjeld får de tilgodelapper de kan bruke på nye Valentino-kolleksjoner, ifølge nettstedet.

Den andre fasen av prosjektet vil gå av stabelen i januar neste år. Her skal kunder få handle plaggene som er blitt levert inn.

Luksusmerket er imidlertid tilbakeholdne med utdypende informasjon og svært hemmelighetsfulle om prosjektet.

Kreativ direktør i Valentino, Pierpaolo Piccioli, skal ha hatt et mål om å få motehuset til å være mer med i tiden, samtidig som verdiene ivaretas. Valentino Vintage skal være et steg i den retningen, ifølge WWD.

Pierpaolo Piccioli i Valentino
Pierpaolo Piccioli under Green Carpet Fashion Awards i 2017. Foto: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Eco-Age)

Piccioli var i hele åtte år en del av en kreativ designer-duo for motehuset med Maria Grazia Chiuri. Sammen gjorde de merket til en suksess igjen, ifølge BoF.

Chiuri gikk imidlertid over til Dior i 2016, som første kvinnelige kreative direktør. De to italienerne regnes idag som noen av de største moteskaperne Italia har fostret.

Les også
Alessandro Michele får ny kollega på toppen i Gucci

Les også: Nå satser den anerkjente bruktaktøren på dette – men hvordan er etterspørselen?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer