Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Valentino saksøkes
Benedetta Piccioli, Naomi Campbell, Valentino Garavani og Gwyneth Paltrow i 2019. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Valentino saksøkes for milliarder

Brøt 16 år lang kontrakt.

Helt siden koronapandemien slo ned som en bombe i samfunnet i fjor, er utallige bedrifter blitt rammet, store som små. Motebransjen er selvsagt intet unntak.

I desember stengte Valentino den amerikanske flaggskipsbutikken sin på Fifth Avenue på Manhattan i New York grunnet korona.

Nå saksøkes det italienske luksusmotehuset for milliarder av huseieren.

Eieren, 693 Fifth Owner LLC, mener at Valentino ikke hadde lov til å bryte kontrakten. Nå ønsker de 207,1 millioner dollar, tilsvarende rundt 2,7 milliarder norske kroner i erstatning, skriver Fashion Network.

Dette kommer i kjølvannet av luksusmerket i januar forsøkte å vri seg unna sin 16 år lange leiekontrakt, uten hell. Koronapandemien skal ha gjort det umulig for butikken å gjøre lønnsom business.

Huseieren mener likevel at Valentino skal betale all husleie frem til kontrakten går ut i juli 2029. Det selv om merket forlot bygningen på tampen av fjoråret.

– Huseieren har forsøkt å samarbeide med Valentino under pandemien, med forståelsen om at det er vanskelige tider, sier advokat Robert Cyruli på vegne av eieren.

Valentino saksøkes
Valentino-butikken på Manhattan i juli 2020. Foto: Rob Kim via Getty

I tillegg ønskes det at det italienske luksusmerket betaler 12,9 millioner dollar for å reparere skader som har skjedd på lokalet, som hull i marmorpanelene samt malingsflekker.

Hva utfallet blir, er foreløpig usikkert, ettersom Valentino anker avgjørelsen.

Valentino er imidlertid ikke ukjent for rettslige tvister.

I fjor gikk merket sammen med Amazon i et felles søksmål mot et New York-basert klesmerke, som skal ha kopiert designene deres.

Det er heller ikke første gangen en luksusaktør saksøkes for kontraktbrudd. I fjor truet det amerikanske smykkemerket Tiffany & Co å saksøke luksusgruppen LVMH for å ha trukket seg fra en avtale om å kjøpe det tradisjonsrike merket. Partene kom imidlertid til enighet – med en saftig redusert pris, og salget var i boks i januar i år – som tidenes dyreste luksusoppkjøp.

Les også: Facebook avviser klesannonser med funksjonshemmede: – Helt på trynet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer