Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Oslo får festival med fokus på holistisk levemåte. (Foto: Instagram @greenhouse_oslo @sorengabadstuflate)

Nå får Oslo ny festival

Midt i hovedstaden skal det pustes, mediteres, strekkes og bøyes.

Interessen for yoga, meditasjon og selvutforsking fortsetter å vokse i Skandinavia. Nå skal festivalen Vækst bidra ytterligere.

Vi tror på at mye godt kommer ut av å ta bevisste valg med hodet, kroppen og sjelen. Vækst tror på at stedet du er i livet akkurat nå er det perfekte utgangspunktet for vekst, sier arrangørene om festivalen.

Det er Greenhouse i Oslo som holder festivalen, arrangert av Grønn mat, SYNRGY Coaching og coach og podkaster Maria Gullseth.

Den nye Oslo-festivalen, som skal fokusere på holistisk levemåte, går av stabelen for første gang 26. og 27. februar. På programmet finner du blant annet yoga, pusteteknikk, foredrag og badstu.

For gjengen bak, begynte prosessen i oktober i fjor.

– Vi jobber alle med forskjellige praksiser som støtter opp om en holistisk levemåte. Vårt felles mål er å skape et mer balansert og bærekraftig indre og ytre. Med indre mener vi vår psykiske og fysiske helse, og med ytre mener vi en bærekraftig planet, forklarer Fredrik Fernando Austad fra Synrgy Coaching.

Men hva er egentlig en holistisk levemåte?

Det betyr at man vektlegger alle sider av tilværelsen samme verdi, og har troen på at helheten påvirkes av hver minste brikke. Tydelig inspirert av østlig filosofi og visdomstradisjoner som buddhismen og taoismen, i kombinasjon med det voksende fokuset på sirkularitet og bærekraft i vesten.

– I praksis vil det si at hvis vi ønsker en mer harmonisk verden må vi ta vare på vårt indre liv og mentale hygiene. Også kroppen, menneskene, maten, dyrene og naturen rundt oss.

Austad påpeker at den høye hastigheten vi gjerne har i hverdagen får mange til å oppleve at de går på akkord med egen helse. Travel jobb, forventninger både i arbeidslivet og i relasjonene våre kan sette oss ut av balanse. Da ender vi kanskje opp med å føle på stress, sinne, frustrasjon og følelser av angst.

– Til syvende og sist er det din mentale, fysiske og spirituelle helse som teller. Det er jo alt det som utgjør maskineriet ditt.

Timingen for festivalen er ikke feil i disse tider, med andre ord.

Les også
Balenciaga slipper eksklusivt interiør til jul

– Vi opplever selv styrken av å dele erfaringer med hverandre. Vi tror at det vi virkelig trenger nå er å møtes for å oppleve følelsen av samhold.

Fredrik Fernando Austad driver SYNRGY Coaching sammen med Kasper Kristoffersen. (Foto: Instagram @vaekstfestival)

Austad kan også fortelle at programmet er lagt opp rundt praksiser basert på erfaringer og studier som viser til for eksempel redusering av stress og angst. De skal også kunne forsterke oppmerksomheten din og gi deg en større forståelse av deg selv.

Hvem bør delta? Alle. Målet er å skape et trygt rom, med lav terskel og en god community.

– Virkelig, hvis du er nysgjerrig på pust, meditasjon, yoga, plantemat og andre bevisstgjørende praksiser så vil vi anbefale deg å ta turen. Vi gjør dette fordi det er gøy, og fordi vi opplever at det hjelper oss med å forsterke følelsen av ro og balanse i hverdagen.

– Programmet er designet slik at du ikke trenger forkunnskaper eller erfaringer. Man står fritt til å velge hvor mange timer man vil få med seg under festivalen, legger han til.

Catering- og eventbyrået Grønn mat drives av Claudia Sephien og Tone Berglihn. (Foto: Vækst)

Teamet bak Vækst planlegger å kunne gjennomføre festivalen to ganger i året.

Les også: 4 yogastillinger som dreper stress

Siste saker

Mest lest nå
Les mer