Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Utstillingene du må få med deg før de er over

Lurer du på hva du skal bruke søndagen til? Da bør du scrolle videre nedover: Hovedstaden inviterer nemlig til flere utstillinger som det er verdt å få med seg.

Bjarne Melgaard / Sverre Bjertnes – Noe maa gaa i stykker hos Rod Bianco 

Søndag 18.februar er siste mulighet til å se utstillingen med bildene som er et samarbeid mellom kunstnerne Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes, på galleri Rod Bianco.

Det gjennomgående temaet for denne samarbeidsutstillingen er forfatteren Stig Sæterbakken – og flere av kunstnernes personlige narrativ flettes inn i den samme verdenen.

Rundt bildene er det også helt unike lyseffekter som gjør opplevelsen enda sterkere.

Hvor: Waldemar Thranes gate 84C, 0175 Oslo

Aurora Passero: Silver Actions på Vigeland-museet

Aurora Passero presenterer sitt siste arbeid som er spesielt laget for rommene på Vigeland-museet.

I denne utstillingen benytter Passero muligheten til å utforske problemstillinger som lenge har vært sentrale i hennes kunstnerskap; ved å blande klassisk håndverk og maleritradisjon med populær- og undergrunnskultur, etnologi og kunsthistorie, ønsker hun å endre oppfatninger og hierarki mellom forskjellige kunstneriske sjangre, skriver Vigeland-museet på sine nettsider

Ustillingen står frem til 13.mai

Hvor: Nobels gate 32, 0268 Oslo

Generation Wealth på Nobel Fredssenter

Nobel Fredssenter inviterer til en unik utstillingsopplevelse med fotografen Lauren Greenfield. For første gang vises utstillingen Generation Wealth i Europa.

Gjennom 25 år har Greenfield brukt kameraet til å dokumentere hvordan menneskers jakt etter rikdom og penger har forandret samfunnet vi lever i. I løpet av disse årene har hun kommet frem til at det store ønsket vi har om penger, kjendisstatus, seksuell kapital og skjønnhet – har blitt en altoppslukende besettelse for folk i alle ulike sosiale lag, på tvers av landegrenser og i alle aldersgrupper.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Hvor: Brynjulf Bulls plass 1, 0250 Oslo

Foto: Fra utstillingen Generation Wealth av Lauren Greenfield på Nobel Fredssenter.

Med lukkede øyne: Gauguin og Munch på Munchmuseet

Denne utstillingen på Munchmuseet gir deg muligheten til å oppleve kunst fra to kunstnere som antakelig aldri møtte hverandre; men som var nøkkelpersoner i utviklingen av den moderne kunsten på slutten av 1800-tallet.

Paul Gauguin og Edvard Munch eksperimenterte seg begge frem til uttrykk rundt menneskelivet. Munch skal ha sagt: «Jeg maler ikke det jeg ser, men det jeg så». Men Gauguin på sin side skal ha sagt at han «lukket øynene for å se» – derav navnet på utstillingen.

Gauguin og Munch minner oss på å vende blikket innover og fokusere på de varige inntrykkene kunsten er i stand til å skape, skriver Munchmuseet om utstillingen på sine nettsider.

Utstillingen står på Munchmuseet frem til 22.april

Hvor: Tøyengata 53, 0578 Oslo

Cindy Sherman på Astrup Fearnley

I 2018 feirer Astrup Fearnley Museet 25 år – og det vil de markere gjennom hele året med 9 ulike utstillinger fra samlingen deres. Første kunstner ut er Cindy Sherman, som anses som en av de viktigste amerikanske appropriasjonskunstnerne, som var med på å revolusjonere den internasjonale samtidskunsten på slutten av 70-tallet.

Appropriasjonskunstnerne lånte metoder, idéer, bilder og andre allerede eksisterende gjenstander ved å stille dem ut slik de er i dag – eller ved å endre på dem og dermed tilføre en ny mening.

Sherman rekonstrukerte kvinnelige stereotyper innenfor kunst, reklame og film.

Utstillingen står på Astrup Fearnley frem til 23.februar

Hvor: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

Skjermdump @AstrupFearnley

Hovedbilde: Skjermdump via Instagram @RodBianco

Les også: Er fotoknipsing på museum akseptert? 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer