Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
versailles i paris. foto versailles

Utstillingene du kan se i Paris

Paris i mai.

Kunstscenen i den franske hovedstaden blomstrer om kapp med de rosa kirsebærtrærne denne måneden. Her er noen av utstillingene du kan se i Paris denne måneden.

Versailles – «Visible/Invisible»

På slottet i Versailles kan du fra midten av mai oppleve en rekke samtidskunstnere. Her stilles det ut moderne verker signert Dove Allouche, Nan Goldin, Martin Parr, Eric Poitevin og Viviane Sassen. En tur i hagen og på selve slottet er selvsagt også et must.

Utstillingen står fra 14. mai til 20. oktober.

«Préhistoire – Une énigme moderne»

Centre Pompidou vil vise hvordan forhistorien kan påvirke moderne kunst. Det gjør de ved å invitere til en utstilling satt sammen av ledende kunstnernavn som Picasso, Joan Miró, Paul Klee, Alberto Giacometti, Yves Klein, Louise Bourgeois og Marguerite Duras.

Utstillingen står fra 8. mai til 16. september. Centre Pompidou, Place Georges-Pompidou, 75004 Paris. 

bilde av Yves Klein.
Yves Klein.

«Paris romantique 1815 – 1848, Les salons littéraires»

Våren i Paris er romantisk, og romantikk får du denne måneden på Musée de la Vie romantique. Tre inn i litterære salonger hvor de største forfatterne fra begynnelsen av forrige århundre oppholdt seg. Det er steder som har skapt debatt, vært preget av «se og bli sett» og som viser et kulturelt panorama mellom 1815 og 1848. Victor Hugo, Balzac, Théophile Gaultier og Alfred de Musset. Utstillingen tar for seg malerier, skulpturer, tegninger, kostymer og manuskripter.

Utstillingen står fra 22. mai til 15. september. Musée de la Vie romantique, 16 Rue Chaptal 75009 Paris. 

«Barbie’s Birthday»

I år feirer Barbie sitt 60-årsjubileum. I den anledning har Isabelle Laverny Gallery en egen utstilling som hyller den populære dukken. Her får man se 60 fotografier signert Michel Tréhet. Bildene viser Barbie kledd ut som ulike motepersonligheter som Grace Kelly, Audrey Hepburn i filmen «Breakfast at Tiffany’s», Karl Lagerfeld hos Chanel eller Christian Dior i Saint Tropez.

Utstillingen står fra 16. mai til 15. juni. Isabelle Laverny Gallery, 27 Rue Guersant, 57017 Paris.

Barbie som Grace Kelly.
Barbie som Grace Kelly. Foto: Michel Tréhet.

Musée de l’Armée – «Picasso and War»

Pablo Picasso møtte krigen ved å bruke penslene sine som våpen. Den spanske kunstneren observerte og brukte tragedien som inspirasjon tidlig på 20-tallet. Musée de l’Armée har denne våren en utstilling som viser en rekke av Picassos arbeider som setter fokus på den sosiale og politiske situasjonen på denne tiden.

Les også
Plattform-Uggs er kjendisenes nye favorittsko

Utstillingen åpnet 5. april og står til 28. juli. 129 Rue de Grenelle, 75007 Paris.

The Weeping Woman av Pablo Picasso.

«Van Gogh, La nuit étoilée»

I løpet av de siste ti årene han levde malte Vincent van Gogh mer enn 2000 verker. Bare 37 år gammel døde han i 1890. Utstillingen på Atelier des Lumières i Paris gir et innblikk i hans kunstneriske univers. Her kan du bokstavlig talt gå på kunsten hans, omringet av store vegger hvor maleriene kommer til sin rett. Utstillingen er blitt til ved hjelp fra Culturspeces, Gianfranco Iannuzzi – som har skrevet en bok om Van Goghs arbeid- Renato Gatto og Massimiliano Siccardi. Målet med prosjektet er å puste nytt liv i van Goghs verker. Og med det som ligger an til å bli årets mest Instagram-vennlige utstilling, er det ikke vanskelig å se for seg at kunsten vil interessere også et nytt og yngre publikum. 

Utstillingen står til 31. desember. Atelier des Lumières, 38 Rue Saint-Maur, 75011 Paris.

Hovedbilde: Versailles

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: mai

Siste saker

Mest lest nå
Les mer