Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Utstilling om muslimsk mote skaper debatt i Tyskland.
Utstilling om muslimsk mote skaper debatt i Tyskland.

Utstilling om muslimsk mote skaper kontroversiell debatt i Tyskland

Kritikere kaller det «et slag i ansiktet» for feminister.

Utstillingen «Contemporary Muslim Fashions» på Museum Angewandte Kunst i Frankfurt har skapt heftig debatt om symbolikken rundt hodesjal i Tyskland. Det skriver WWD.

Fra utstillingen i San Francisco

Allerede før utstillingen åpnet dørene forrige uke kalte kritikere det «et slag i ansiktet» for feminister og «propaganda» for undertrykkende islamske ideologier med hodesjalet som et symbol på undertrykkelse av kvinner.

Utstillingen ble imidlertid tatt godt imot da den først ble vist i San Francisco, USA. Den kom da i kjølvannet av Trump-administrasjonens grensestenging, skriver motenettstedet.

I Tyskland omfatter utstillingen 76 ulike antrekk, hvorav kun halvparten av disse viser en form for hodesjal, og inkluderer både sportswear, casualwear og haute couture i tillegg til brudekjoler fra ulike land signert merker som den japanske high street-kjeden Uniqlo og Nike, en rekke muslimske motedesignere og motehus som Christian Dior og Valentino.

Utstillingen setter også fokus på kontroversen rundt påbudet om hodesjal i land som Iran med kritiske verker av navn som Shirin Neshat og Hengameh Golestan.

Utstillingen står til 15. september før den går videre til New York.

Hovedbilde: «Contemporary Muslim Fashions» på de Young.

Les også: Fire utstillinger du kan se nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer