Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hammerhai bar åpnet 1. mars (Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles @akam1k3)

Utelivsguide: De beste stedene i Oslo for å drikke og danse

Her kan du slå ut håret og henge til langt på natt i Oslo.

I starten av februar åpnet hovedstaden opp igjen for fullt, og meteren ble endelig fjernet.

Vi kan danse på byen igjen. Vi kan sitte tett i tett, uten å få beskjed om at vi er for mange rundt et alt for lite bord.

Nå er vi i mars måned, og folk begynner å bli våryre, gladere og lettere til sins. For mange frister det da med en øl eller tre ute i sola. For andre er det dranks og dans til langt på natt som frister.

Her hos Melk & Honning guider vi deg til de beste stedene i Oslo hvor du kan drikke, danse og både drikke og danse.

Les også: Disse nye spisestedene bør du prøve i Oslo

Hammerhai

Operagata 77 C

Denne uka, det vil si 1. mars, åpnet det en ny og hip bar i Oslobukta, nemlig Hammerhai. Bak dette står Angst-eier Misgina Ghebremeskel. I lang tid har han og gjengen teaset oss på Instagram med glimt av stedet før åpning. Med et rått interiør, slående farger og Ghebremeskel sitt nettverk er det ingen tvil om at dette stedet blir en hit.

Ingensteds

Brenneriveien 9

I et stort, romslig og moderne klubblokale rett ved Akerselva i Oslo finner du Ingensteds. De har en sjarmerende uteservering ut mot elva – perfekt nå som det går mot varmere tider. Med tidenes discokule i taket, kan man svinge seg langt ut i natten her.

Oslo Mekaniske Verksted

Tøyenbekken 34

Hvis du ikke er så keen på å danse eller altfor høy musikk, men heller har lyst til å høre hva vennene eller daten din sier, er det hit du bør dra. Dette er en ekte Oslo-klassiker; et avslappet sted med mange sitteplasser og bra utvalg av noe å ha i glasset.

Youngs

Youngstorget 3

Et utested for alle midt i byen. Her er det good plass til å danse og muligheter for å sitte hvis man føler for det. De arrangerer ofte ulike arrangementer som alt fra quizkvelder til konserter. Her er det noe for enhver smak.

Den gamle skobutikken

Torggata 9B

Sier selv at de er «baren som samler alle drømmer i Oslo» – og det er bare en måte å finne ut av det på. Dette er et hipt sted, med et kult og moderne interiør. Det arrangeres ulike eventer, og de har ofte DJ’s som spiller musikk for folket. En liten uteservering under tak har de også, med en sentral plassering midt i Strøget – rett ovenfor Angst.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av GAMLE SKOBUTIKKEN (@gamleskobutikken)

Storgata 26

Storgata 26 (utrolig nok)

Les også
5 opplevelser du kan gi bort i julegave

Dette stedet har det dansegulvet. Det har nemlig lys á la en disco-film fra 70-tallet – og det er ingen tvil om at det slår an. Stedet er stort, med flere etasjer. I underetasjen er det god plass til å danse på det lysende dansegulvet, muligheter for å sitte og slappe av – og det finnes et par barer. Oppe er det en fargerik bakgård, og et dansegulv hvor det spilles techno.

Jaeger

Grensen 9

Alltid hatt lyst til å danse på et dansegulv som minner litt om hytta? Da må du dra til denne klassikeren av et utested i Oslo. Her har de et dansegulv med hyttekarakteristikker og en roterende DJ-booth. Et spennende sted med andre ord. Dette er et sted for alle, og de fremmer musikk fra hele verden. De har to dansegulv man kan boltre seg på, ofte DJ’s og klubbkvelder.

Dattera til hagen

Grønland 10

Kanskje mest kjent for den fargerike bakgården sin? Men her er det også muligheter for å få svingt seg på dansegulvet. De har to etasjer med bar og kafé. I andre etasje er det et eget dansegulv med flere discokuler og en lang bar. Nede er det litt med avslappa og muligheter for å prate med sidemannen (alle vet at det ikke går på et dansegulv). I helgene er det som regel DJ’s som spiller et stort utvalg musikk.

Elsker

Kristian IVs gate 12

Elsker er stedet hvor du kan være deg selv, eller noen andre – om du vil. Dette er det mest kjente stedet i Oslo for skeive. Her er alle velkomne. Selv skriver de at de er det ultimate stedet for «gays, dykes, trans, bisexuals & queers» i alle farger, former og størrelser. Her er det flere etasjer å boltre seg på, og mulighet for å riste litt på rumpa.

Skaugum

Solligata 2

Må jo nevne noe på Oslos vestkant også! Her finner man en helårsåpen bakgård på tre etasjer. Når sola ikke er fremme, sørger varmelamper for at gjestene holder varmen og at det er en behagelig temperatur i gården. Her er det dans og god stemning, og på sommeren arrangerer de jevnlig konserter.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Skaugum (@skaugum)

Les også: M&H toppliste: 11 festplagg vi vil ha nå

Les også
En ny moteæra for Margot Robbie?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer