Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ute i siste liten? Her er huskelista til nasjonaldagen

Kom 17.mai litt brått på i år og?

Passer bunaden? 

Kommer som en like stor overraskelse hvert eneste år. Må bunaden justeres enten inn eller ut er du for sent ute for i år, men du bør uansett prøve den dagen før. Så har du tid til å finne et annet antrekk dersom bunaden nekter.

Puss bunadssølvet 

Bunaden er kanskje det fineste plagget vi eier, og fortjener å bli behandlet deretter. Det skulle bare mangle at søljer og annet bunadssølv er pusset før du tar det på. Bruk sølvpuss eller Google (eller ring mamma).

Stryk skjorter

Stryk skjorter til både dress og bunad dagen før. Skal du se barnetoget eller på champagne-frokost trenger det ikke se ut som at du kommer rett fra nachspiel.

Er dressen ren? 

Slang du bare fra deg dressen sist du var på fest? Trenger den en skikkelig rens er du for sent ute, men de fleste flekker kan fjernes enkelt med en klut og litt lunkent vann.

Puss sko 

Bare gjør det.

Sett champagnen til kjøling

Starter du dagen med champagne-frokost eller skal du feire med bobler senere? Sett vinen og champagnen til kjøling dagen før, så er alt klart nå gjestene kommer. Husk å kjøpe det du skal ha av drikkevarer i dag. Vinmonopolet holder ikke åpent på 17.mai.

Bilde via Vogue. Svart hvitt champagne

Klar for champagne-frokost? Bilde via Vogue

Handle inn til frokosten

Fikk du ansvaret for å arrangere til årets 17.mai-frokost? Butikkene vet hva du trenger, så alt fra spekemat, is, kringler og jordbær har fått synlig plass i butikkhyllene.

Finn frem flagget

Er du klar for å stå opp tidlig for å heise flagget i morgen? Eller skal du pynte med flagg inne eller ute i hagen? Sjekk i dag at alt er i orden med flagget. Flaggtidene i Norge på sommerhalvåret er fra kl. 8 om morgenen til kl. 21 på kvelden.

Hovedbilde via Vogue.

Les også: Do’s and Don’ts på 17.mai 

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer