Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nå får Oslos klesbutikker åpne igjen, men ikke varehusene
Hvordan støtter vi black owned brands i Norge? (Foto: Instagram @steenogstromoslo)

Undertøysbutikken Bare Philosophy på Steen & Strøm stenger dørene

Slutt for Norges største undertøysbutikk etter seks år.

Det som skulle være fremtidens undertøysbutikk åpnet i 3. etasje på Steen & Strøm i Oslo sentrum i desember 2014.

Nå stenger Bare Philosophy dørene etter «et tøft år».

Det er selskapet Momentum Retail Norway AS som eier Bare Philosophy som er konkurs. Det bekrefter bostyrer Erik Bjørn i Consilium advokatfirma, overfor Melk & Honning.

Selskapet, stiftet i 2014, hadde i 2018 12, 2 millioner i omsetning, et underskudd i driftsresultat på 612 000 og et underskudd etter skatt på 655 000 kroner. Det viser tall fra Proff.no.

Undertøysbutikken måtte stenge dørene før jul i fjor. Men etter det Melk & Honning kjenner til ble det lenge jobbet med en løsning for å sikre videre drift. Det førte altså ikke frem.

Bare Philosophy delte selv nyheten på sin Instagram-profil torsdag.

«Vi er veldig lei oss for å si at etter seks år så var 2020 det siste kapittelet. Fjoråret var tøft for oss alle. Vi slet for å få endene til å møtes, og måtte stenge rett før jul. Håpet om å komme tilbake i januar er borte, og vi er lei oss for å si at Bare Philosophy nå er historie».

Tvangsoppløst

I en mail til Melk & Honning skriver bostyreren fredag formiddag at det skal gjennomføres en skiftesamling senere samme dag hvor boets innberetning skal gjennomgås.

Innberetningen oversendt Melk & Honning av bostyrer fredag ettermiddag viser at det ble besluttet tvangsoppløsning av selskapet Momentum Retail Norway AS allerede 21. desember 2020. Det skjedde grunnet manglende innlevering av årsregnskap, årsberetning og revisjonsberetning for 2019.

På tross av en relativ høy omsetning har selskapet gått med underskudd hvert år i perioden 2017-2019. I innberetningen heter det at «kostnadsnivået fremstår som høyt, tatt i betraktning at det dreier seg om salg av enkle varer fra én enkeltstående butikk».

Boet vil nå se nærmere på kostnadene og vurdere hva som er bakgrunnen for det høye kostnadsnivået, blant annet om det kan foreligge skjulte uttak fra selskapet.

Det skal ha gått mye tid på å få oversikt over varelageret, og selskapet skal i flere omganger ha gitt feilaktig informasjon om hvilke varer som var såkalt kommisjonsvarer som selskapet ikke eide. Under budprosessen for salg av varene og inventaret skal Bestbrands Retail Norway AS, eid av selskapets eier Brandgate Group OU, vært blant budgiverne. De skal ifølge innberetningen ha ytret ønske om å drive butikken videre og ga uttrykk for å ha kommet til en løsning med flere kreditorer, men valgte til slutt å trekke budet sitt. Boet har solgt varer og inventar til Autotech Varebørs AS.

Det er meldt 37 krav i boet på til sammen 17,6 millioner kroner. Den største kreditoren er utleier av selskapets lokaler, High Street Shopping AS, med et samlet krav på 4,9 millioner kronet som gjelder husleie ut leieperioden.

Selskapet var de første årene etter stiftelsen eid av det svenske selskapet Regnum Cognatio AB. Nåværende eier, Brandgate Group OU, kjøpte aksjene i selskapet i september 2018. Det estlandske selskapet eier butikker i flere europeiske land. Styreleder i Momentum Retail Norway AS, Kristjan Rajando er også daglig leder og grunnlegger av Brandgate Group OU.

Melk & Honning har forsøkt å kontakte Rajando for en kommentar, men har ikke lyktes.

Endringer

– Dette er en krevende tid i bransjen, og vi synes selvfølgelig det er synd at Bare Philosophy ikke lenger skal være en del av Steen & Strøms utvalg. De kommer til å ha åpent for å selge ut varer den neste måneden og starter salget i dag, sier Kaia Kongsli, markedssjef i Promenaden Management til Melk & Honning.

Undertøysbutikken er ikke den eneste som forlater det tradisjonsrike varemagasinet. Tidligere denne måneden ble det kjent at konseptet som har vært fast inventar på Steen & Strøm i 28 år nå stenger dørene.

Les mer: Dårlig nytt for Oslos luksusbutikker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer