Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

«Twiggy» fyller år: Tilbakeblikk på ikonets liv

3300KFDPRW=0.11 GW=0.11 BW=0.11 RB=9.99 GB=9.99 BB=9.99S3400

Mens teknologien vi har tilgjengelig nå gjør at trender kommer og går i et hurtigere tempo, ser vi fortsatt tilbake på tidligere tiår med klare referanser.

På 60-tallet var det flust av polkadotter, miniskjørt, store øredobber, fargerike mønstre, cateye, store vipper og gjerne lyse lepper. Ikoner som Jane Birkin, Audrey Hepburn, Jackie O, Janis Joplin, Diana Ross og Twiggy har hatt mye å si for blant annet motehistorien.

Les også: 5 fun-facts om 5 stilikoner

Idag fyller sistnevnte 67 år og Lesley Lawson (tidligere Hornby), som hun egentlig heter, ble fort kjent gjennom hennes slanke figur, pixie-sveis og store øyne. Karrieren til den britiske modellen skjøt fart og her er et lite tilbakekast:

16

– Som 16-åring var jeg en artig og tynn liten ting – omtrent bare øyevipper og bein. Og så fortalte plutselig folk at jeg var vakker. Jeg trodde de hadde gått fra vettet.

15

– Mote burde være stilig og gøy

14

– Det er ikke vits i å kle seg som alle andre, det er mye morsommere å skape sin egen look.

12

– Jeg vil fortsette med å prøve å bryte barrieren mellom menn og kvinner.

11

– Jeg pleide å gjøre min egen sminke. Pleide å ha denne dukken som hadde store vipper både på toppen og bunnen og jeg tror jeg kopierte henne da jeg gjorde øynene mine ved å putte falske vipper også på bunnen. Så jeg kom på den looken selv.

10

– Jeg pleide å være en ting, men er en person nå.

6

– Jeg skjønner meg ikke på folk som blir deprimerte av å bli eldre. Det er ikke noe du kan gjøre med det, så da kan du like gjerne bare gå det i møte med åpne armer.

Les også
Balenciaga slipper eksklusivt interiør til jul

5

– Du kan ikke være en kleshenger resten av livet.

3

(Alle bilder via Tumblr)

Se også: Anna Wintour ble 66: Her er de beste øyeblikkene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer