Truer med å torpedere moteuken i London

Foto: Yahya Aitabi/Extinction Rebellion

Truer med å torpedere moteuken i London

Nå svarer British Fashion Council.

Med London Fashion Week rett rundt hjørnet er det stor spenning knyttet til hvorvidt miljøaktivister vil gjøre alvor av trusselen om å torpedere London Fashion Week.

I sommer oppfordret aktivistgruppen Extinction Rebellion British Fashion Council til å avlyse den britiske moteuka. De vil sette fokus på motebransjens store miljømessige fotavtrykk. Dette skal de gjøre blant annet ved å samles i store grupper og fysisk forhindre stylister, journalister, modeller og innkjøpere fra å delta på de ulike visningene.

Det er ikke første gang aktivistgruppen oppfordrer til boikott av moteuken i London. I februar i år blokkerte de gatene utenfor en motevisning i galleriet Tate Britain i byen.

Den gang uttalte Sara Arnold, en av arrangørene av boikotten til The Independent at «Dette er starten på Extinction Revolution sin avbrytelse av kultureventer som ikke endrer kursen sin innstendig når det kommer til å kommunisere klimaendringer, og mobilisering med oss for ikke-voldelige direkte aksjoner og sivil ulydighet».

Lanserer bærekraftig initiativ

Den 26. juli sendte aktivistgruppen et brev til British Fashion Council der de ber organisasjonen om å gå foran som et godt eksempel og avlyse London Fashion Week.

Nå har de fått svar, i form av lanseringen av British Fashion Council sitt konsept Institute of Positive Fashion. Et initiativ med bærekraft i fokus. Med dette håper organisasjonen å kunne sette nye standarder i moteindustrien som oppfordrer selskaper til å gjøre businessmodellene sine grønnere.

Her ønsker de å samle ekspertise og research for å kunne hjelpe selskaper og organisasjoner i moteindustrien, som en forlengelse av Positive Fashion Committee som ble lansert tilbake i 2013. Men det er ikke bare bærekraft som står i fokus for det nye konseptet. Det bygges også på likestilling, mangfold, håndarbeid og samhold.

Les også: Tre visninger å glede seg til under moteuken i London