Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Trendy tips fra tre stilige menn

trendytips Collage

Usikker på hva du skal gå i nå som sommeren så smått har gjort sitt inntog? Melk & Honning har snakket med tre stilige menn om deres tips til hvordan du kan gå sesongen i møte like stilige som dem selv!

Lars Midtsjø, motejournalist og stylist, påpeker at herremote er langt mindre trendsensitivt enn damemote, spesielt det som ender opp i gatemoten. Derfor vil det som allerede har blitt sett mye i motebildet i år fortsatt stå sterkt. Han har spesielt troen på at den sporty og avslappete trenden har kommet for å bli. 

– Dette er jo også en trend som absolutt er etablert, men kommer til å synes sterkere. Massevis av tekniske stoffer – ekte kvalitets sportsklær som North face, Stone Island og CP Company. Jeg vil påstå at Casual-looken endelig har fått et slags fotfeste i Norge. Tenk bare panel-capsene, collegegenserne, windbreakerne og airmax ’95.

Men Midtsjø mener den sporty looken gjerne bør kombineres med en mer «preppy touch», og peker på frakken som vil gjøre et realt comeback.

– Den tynne, lette «maccen» er ofte å finne både på catwalk og i high street butikker, derfor kommer den garantert også til å nå gatebildet. Nå er jo dette et veldig klassisk herreplagg, men det utgjør en forskjell at mange av de som kanskje smykket seg med en italiensk dressjakke for noen år tilbake, vil bruke dette plagget nå.

Hva står øverst på din ønskeliste denne sesongen?

– Jeg kjøper det samme hver vår: Et nytt par hvite Jack Purcell, Crockett & Jones loafers, Espadriller og et par hvite bukser. Jeg har saumfart internett etter noen bukser jeg kjøpte for flere år siden, men dessverre er modellen gått ut av produksjon. Veldig trist når man har funnet en favoritt som passer perfekt. Ønsker meg forsåvidt en skjorte – inspirert av M65 i lysegrønt frottè-stoff. Vet ikke om det en gang eksisterer, men det skulle jeg likt å ha på meg.

lars2

Lars Midtsjø. Foto: Privat

Les også: Tre norske motemenn

Henrik Skansen, PR-medarbeider og blogger på mondieu, mener at pysjamas-inspirerte plagg i lettere stoffer er tingen denne sesongen, fordi det både er sikkert og behagelig.

Les også
Kate Moss-konturering trender på TikTok

– For damene gjelder lange pysjamasbukser, mens menn bør gå for en kortere lengde som slutter omlag ti centimeter over hælen.

Skansen peker også på skinn i forskjellige varianter som en stor trend.

– Eksotisk skinn er også helt rett å ta på seg denne sesongen. Fendi viste noen helt sinnsyke jakker i slangeskinn som definitivt er verdt å ta opp et forbrukslån for. Når vi først er inne på materialer er semsket skinn minst like stort, om ikke enda større, denne sesongen også.

Hva står øverst på din ønskeliste denne sesongen?
– Ettersom jeg er en person som aller helst får i pose og sekk velger jeg å svare mine topp tre punkter på ønskelisten. Å bare velge én blir litt for vanskelig. 1. En hvit dobbeltspent silkedress jeg har sett i vinduet på Oscar Jacobsson, som gir meg et lite hjerteinnfarkt hver gang jeg får forbi den. 2. Alt hvitt, kremfarget og beige. For eksempel en sandfarget semsket skjorte. 3. En medusa swimbrief fra Versace. OBS, bonus!! 4. En snill kjæreste.

IMG_9406

Henrik Skansen. Foto: Privat

Motekonsulent Rune Nilssen har også troen på behagelige og løse materialer.

– Kortermede skjorter med cubakrage, gjerne med en litt lang t-skjorte i lin under og en skjortejakke i bomullscanvas eller semsket skinn. Baggy shortser, joggers eller vide bukser i litt blankere bomullstoffer.

På beina skal man ha skinnsneaksers i byen, og romerske skinnsandaler på stranden, ifølge Nilssen. Selv om det nærmer seg varmere dager, vil ikke fargepaletten være like varm.

– Fargene er fortsatt mye sort og hvitt, men også monokrome antrekk i gråtoner, olivengrønt og safaribeige, forteller motekonsulenten.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Hva står øverst på din ønskeliste denne sesongen?
– En av collage t-skjortene fra Maison Margiela. Den kan jeg strengt tatt lage en versjon av selv, men de er veldig fine og jeg kan henge den på veggen som kunst når høsten kommer.

Screen Shot 2016-05-03 at 15.16.35

Rune Nilssen. Foto: Privat

Les også: Dette er verdens stiligste menn

Siste saker

Mest lest nå
Les mer