Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Lookbook AW19 - 16Arlington

Tre visninger å glede seg til under London Fashion Week

Disse merkene kommer du garantert til å se mer av.

Moteuken i New York gikk i mål i går. I morgen, fredag, er det London sin tur til å ta over.

De siste årene har arrangørene av London Fashion Week – som har blitt holdt i 35 år – tatt grep for å fornye seg. For to år siden bestemte de seg for å forby alle designerne på programmet å vise pels, og i år har de valgt å åpne opp for at mannen og kvinnen i gata skal få se en del av moteshowene.

På denne måten blir moteuken mer relevant for en større målgruppe. Hvermannsen kan nå få med seg visninger, kreative installasjoner, foredrag med mer på den sedvanlige huben på The Strand i London.

Det er et stort og innholdsrikt program de har å by på fra 13. til 17. september. Men hva er det viktigste å følge med på denne sesongen? Her er tre visninger du kan glede deg til:

Les også: Nå åpner Ganni sin første butikk i London

Marta Jakubowski

Rett etter at hun fullførte sin master ved The Royal College of Art London, ble Jakubowski valgt ut til å vise frem kolleksjonen under moteuka i samme by, via British Fashion Councils initiativ Newgen. I fjor vant hun Woolmark-prisen, og det var også nære på at hun gikk av med seieren i den prestisjetunge LVMH-kåringen.

Blant kjendisene som har båret hennes minimalistiske, skreddersydde looks er både Rihanna og Beyonce. Jakubowski viser frem sin nyeste kolleksjon under moteuka i London 13. september.

Bilder via instagram @martajakubowski

16Arlington

Det er bare to år siden kjæresteparet Marco Capaldo og Kikka Cavenati grunnla dette merket, men på kort tid har det blitt en skikkelig kjendisfavoritt. De viste sin nyeste kolleksjon for første gang under moteuka i London i februar i år, noe som bidro til hypen.

Blant de som har båret plagg fra dette merket er blant andre Solange, Jorja Smith, Lena Dunham og Rowan Blanchard. 16Arlington presenterer sin SS19-kolleksjon fredag 13. september.

Les også
12 Instagram-høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week
Bilder via Instagram @16arlington

Simone Rocha

Denne britiske designeren debuterte under moteuka i London i 2010, og er blitt kjent for sin helt særegne estetikk som gjerne består av overdimensjonerte former, noe litt eventyrlig, lett gotisk og fargerikt.

I 2016 ble hun kåret til British Womenswear Designer of the Year under Fashion Awards. i fjor tok hun over som kreativ leder for Moncler, der hun har klart å løfte det franske merkets status i moteverdenen. Hennes nyeste kolleksjon vises 15. september.

Les også: Se hvem som dukket opp front row på London Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer