Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Ulla Johnson via Vogue Runway

Tre vesker på en gang: Blir dette den neste store trenden?

Ulla Johnsons modeller får mye oppmerksomhet for tilbehøret på catwalken.

Nok en moteuke er over, denne gangen New York Fashion Week. Som vanlig har den gitt oss motepåfyll og en smakebit på neste års kolleksjoner.

Det bohemske merket Ulla Johnson, som er blitt drevet av kvinnen ved samme navn siden 1995, viste frem sin vårkolleksjon for 2022, i Brooklyn Gardens. I den urbane oasen spradet modellene nedover catwalken med ballongermer, heklede kjoler og korte solkjoler.

Det som derimot stjal showet og har fått medieomtale i etterkant, er det at modellene bar flere vesker på en gang, ja, opptil tre i visse tilfeller.

Nå spås det at triple bags er på vei inn i trendbildet for fullt.

Noe som må sies å være en skikkelig gladnyhet for den som aldri klarer å bestemme seg for hvilken veske man skal rive med seg på vei ut døra.

Les også: Hailey Bieber valgte design fra norske Karoline

Ulla Johnson SS22. Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Er det én ting som endrer seg relativt ofte, så er det vesketrendene. I våres var blant annet Bottega Veneta sin The Jodie, Louis Vuitton Coussin bag og Jacquemus Chiquito som var blant de store it-veskene.

I sommer skulle alle ha den mer bærekraftige vesken designet av Los Angeles-baserte JW Pei.

Men nå som høsten er igang for fullt ser det altså ut til at tingen er å bære tre it-vesker på en gang. Og de skal gjerne variere i størrelse fra bitteliten til stor. Det var i alle fall det som preget lookene på Ulla Johnsons catwalk.

Det er selvfølgelig ikke helt nytt dette.

For trenden minner noe om den litt mer kjente double-bag-trenden som eksisterte for noen år tilbake.

Dette ble først popularisert i 2012, med streetstyle-stjerner som Susie Bubble, før den blomstret opp igjen i 2015 i samlinger fra Fendi og Chloé. De siste årene har man sett at mange influencere har kjørt en miniatyrveske á la Jacquemus sin Chiquito sammen med en større veske.

Les også
9 veganske kafeer i Oslo

Guccis kreative leder Alessandro Michele er ikke fremmed for å tenke «more is more» og lanserte allerede i 2017 sin såkalte build-a-bag. Det gikk ut på at veskene hadde kroker på bunnen som lot deg hekte opptil tre vesker sammen.

Sarah Jessica Parker har også blitt sett med to vesker under filmingen av rebooten av Sex og singelliv.

Mon tro om hun oppgraderer til tre? Både Sarah Jessica Parker og karakteren hennes Carrie Bradshaw har jo vært store trendsettere i flere tiår. Og nå som innspillingen av den nye serien er i gang, får man litt deilig moteinspirasjon fra den kanten.

De fire venninnens garderober har helt fra starten i 1998 vært minst like store trekkplastre som dramaet, de kompliserte forholdene og New York. Ikoniske pumps, baguette-veske og mye mer har satt trend etter trend utover 2000-tallet, og nå er vi spente på om den nye serien blir like trendsettende som forgjengeren.

Les også: Sex and the City er tilbake

Siste saker

Mest lest nå
Les mer