Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Tørr vinterhud og kvisekrise? Dette er redningen

Sliter du med uren og tørr hud så fort vinteren kommer? Det er helt normalt, men med noen enkle triks kan du unngå det.

Så fort høsten legger seg over sommeren og temperaturen synker, skjer det noe med huden vår. Du har kanskje opplevd at du kan få litt mer urenheter som kviser eller at huden blir ubehagelig tørr? Dette er helt vanlig, men med noen enkle triks og de rette produktene, kan du komme deg gjennom hele vinteren med fin og fuktig hud.

Melk & Honning har pratet med en av hovedstadens skjønnhetseksperter, for å få hennes råd til hvordan vi kan ta best mulig vare på huden vår gjennom vinteren.

Ansiktsrens fra Aesop, Ansiktsskrubb fra Skin Camilla Pihl, Olje fra Kiehl’s. Foto:Produsentene.

Nye hudpleierutiner

Eier ved Beth’s Beauty, Elisabeth Lein Oksvik, forteller til Melk & Honning at det er mange årsaker til at huden endrer seg på høsten og vinteren, men en av hovedårsakene er temperaturendringene.

– Inne kan luften bli tørrere på grunn av fyring, men det utenfor blir kaldere. Dette gjør at døde hudceller sitter bedre fast og dermed lettere stenger talg inne, sier Oksvik og fortsetter:
– Dette kan skape irritasjoner, betennelser og kviser. For dem som allerede har en tørr hudtype forverres gjerne dette på denne årstiden.

For å unngå dette eller bidra til bedring av allerede oppståtte problemer, forteller Oksvik at en endring i hudpleierutingene dine er en fordel.

–Renserutinene dine burde trappes opp og du bør bruke peelende produkter som fjerner mest mulig døde hudceller.

Ansiktsmaske fra Skin Camilla Pihl, Renseolje fra Decleor, Ansiktskrem fra Aesop. Foto:produsentene

 Huden trenger fuktighet

Oksvik forteller videre til at fuktighetsgivende produkter som ulike serumer, kremer og masker er nødvendig. Her understreker hun at det finnes ulike produkter etter din hudtype, om du for eksempel har tørr, fet eller normal hud.

Les også
Plattform-Uggs er kjendisenes nye favorittsko

Og på de aller kjøligste dagene? Da kan det være en fordel med noen ekstra produkter til å beskytte huden. Oksvik anbefaler oss da å bruke en kuldekrem.

– En kuldekrem er også med å forhindre andre plager som vinteren kan påføre huden. Kulden kan for eksempel gi oss sprengte blodkar, sier hun og legger til:
– Veksling mellom varme og kulde er den vanligste årsaken til dette.

Oksvik avslutter med å fortelle at dermatitter blomstrer opp i denne klimaovergangen. Hun anbefaler derfor å bruke produkter med lite fettstoffer.

– Og viktigst av alt er å vaske sminkekoster og svamper med rengjøringsmidler. Disse blir full av bakterier som bidrar til økt ubalanse i huden, så med rett rengjøring blir de bakteriefri og holder seg lengre, understreker Oksvik.

Clarins fuktighetsmaske / Dermalogica vitaminmaske. Foto: Produsentene

Hovedbilde via Glossier

Les også: Koreansk kosmetikk – er trenden her for å bli? 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer