Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
It-modell Nathan Westling står frem som transperson

Toppmodell står frem som transperson

Spås å bli den neste store herremodellen.

Den amerikanske modellen Nathan Westling, tidligere kjent som Natalie, stod tidligere denne måneden frem som transperson i et eksklusivt intervju med CNN der han bekrefter sin kjønnsidentitet som mann.

Westlings modellkarriere skjøt for alvor fart i 2013 da han gjorde sin debut på catwalken for Marc Jacobs. Kort tid etter var han på alles lepper blant annet som muse for designere som Nicolas Ghesquière samt både på catwalken, i kampanjer og ledende motemagasiner. Hans siste visning var for Louis Vuittons SS19-visning under moteuka i Paris i oktober 2018. Siden tok han en pause.

Nå vil Westling gjøre comeback i motebransjen.

«En utrolig prosess»

«Det har vært en utrolig prosess, og jeg er rett og slett bare så glad for å være på rett vei – og i en så ung alder. Det er virkelig en velsignelse», sier han til CNN.

I intervjuet åpner Westling opp om utfordringer rundt det å vokse opp som en transperson i Arizona. Han forteller at modellbransjen gav ham en gyllen mulighet til å utforske også andre identiteter.

«Det å få muligheten til å prøve ut alle de ulike frisyrene og makeupen gav meg også muligheten til å utforske meg selv og å se meg selv på ulike måter for dermed å komme til erkjennelsen av hvem jeg er og veien jeg skal gå», sier han i intervjuet.

Åpner opp

Det var imidlertid ikke bare en dans på roser, innrømmer han. Til CNN forteller han at prosessen han måtte gjennom med testosteron var vanskelig.

«De første to månedene var tøffe, og det var ikke før jeg begynte å se fysiske endringer som stod i stil til min mentale tilstand at jeg endelig åpnet øynene og startet å leve. Jeg er lykkelig. Jeg kan ikke engang forestille meg hvordan det ville vært å gå tilbake til slik jeg var for det er bare mørke», sier Westling.

Til CNN forteller han at tidligere kunder alle har støttet hans avgjørelse. Det skal ifølge Fashionista allerede være et cover med Westling underveis. Kanskje er det i-D eller kanskje Dazed som var den første forsiden han booket som modell, spår de.

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

Westling er i stallen til modellbyrået The Society som eneste mann.

Hovedbilde via The Society.

Les også: Sesongens moteuker hadde mer mangfold enn noensinne

Siste saker

Mest lest nå
Les mer