Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
To norske modeller i Vogue Arabia
Foto: Instagram/@missroeroe @haddster

To norske modeller i Vogue Arabia

– Følte meg trygg på at de leverer på internasjonalt nivå, sier fotografen bak moteserien til Melk.

Norske modeller har virkelig kommet seg opp og frem de siste årene. Og det er langt ifra bare i norske magasiner de er å se.

I vinter gikk eksempelvis norske Sara Vienna for Louis Vuitton. Og i 2020 gikk hele tre modeller for Balenciaga. Og Jeenu ble kåret til en av verdens beste modeller samme året.

Nå er Haddy Ceesay og Esther Roe å se på de glossy sidene i Vogue Arabia.

De to modellene er med i fotograf Desiree Mattssons moteserie i Vogue Arabia med klær av den marokkansk-nederlandske designeren Mohamed Benchellal.

Bildene ble tatt i bitende vinterkulde i februar på taket av Operaen og på idylliske Ingierstrand utenfor Oslo.

For den smykkeinteresserte, står Haddy Ceesay i tillegg bak det norske smykkemerket Diawéne sammen med søsteren Aissatou. Esther Roe er ved siden av å være modell også innkjøper i Høyer Bergen og fiolinist.

– Haddy og Esther ble requested av Desiree Mattsson og hennes team. Desiree liker å ha en god connection med modellene hun jobber med og begge jenter har vært heldige og fått jobbet med henne før, sier Alexander Norheim i Team Models til Melk & Honning.

– Vi er veldig stolte av begge to. Det er jo en stor ære å bli avbildet i Vogue. Spesielt i en av publikasjonene som får mye positiv omtale om dagen, fortsetter Norheim.

Han tror begge modellene også ble overrasket, ettersom de begge visste at moteserien var en så kalt spec, altså en serie gjort uten bestilling med hensikt om å få det på trykk, men i akkurat dette tilfellet ikke visste at det var for Vogue.

– Det ble en superfin og positiv overraskelse. Å få bilder i et anerkjent magasin som Vogue er markerende for de fleste modeller.

– Det betyr at de er blitt observert og har fått anerkjennelse ved å pryde deres sider. Denne bransjen er jo uforutsigbar. Men vi håper det gjør at andre kunder også ser hvor bra og flinke talenter de er og gir dem enda flere muligheter for fremtiden.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

Desiree Mattsson: – Leverer på internasjonalt nivå

– Haddy og Esther var et helt naturlig valg for meg, siden jeg har jobbet med begge flere ganger før og følte meg trygg på at de leverer på internasjonalt nivå, sier fotografen bak moteserien, Desiree Mattsson til Melk.

Hun har hatt et tett samarbeid med Team Models i mange år, og mener de alltid «er positive, hjelpsomme og profesjonelle».

– Man ser etter modeller/talenter som har mye energi og gir av seg selv. Både Haddy og Esther har en utrolig bra utstråling som de tar med seg på sett.

– Det viktigste med et slikt opptak er å ha god stemning selv om klokken er 6 om morgenen og du står på et operatak i februar.

– Det er alltid morsomt å fotografere for Vogue siden de har høyt fokus på inspirasjon og kreativitet. Takk til hele teamet!

Les også: Den norske influenceren teamer opp med kleskjeden – igjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer