Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Tilbake på jobb etter ferien: Her er tipsene

Legg deg tidlig, drikk vann og legg fra deg Instagram

Med heterekord og tropenetter har denne sommeren sett ut til å aldri ta slutt. Men for de aller fleste kommer den til en brå stans denne uken eller neste. For mens resten av våre europeiske naboer tar sommerferien i august må vi skyve kofferten under sengen og Jacquemus-hatten på hylla. Vi må tilbake på jobb. Men frykt ikke, Melk & Honning guider deg gjennom den første jobbuken.

1. Tenk at du har jet lag og snu døgnet

Det er alt for lett å takke ja til middag som blir til en drink som blir til enda en drink som blir til dansing som blir til nattbad som blir til nach som blir til soloppgang om sommeren. Og det er like lett, om ikke lettere, å sove til langt utpå dagen dagen etter. Husk da på reglen for å takle jet lag: én dag per times tidsforskjell. Dersom du har begynt å legge deg fem timer senere enn du pleier, begynner du å snu døgnet fem dager før du begynner på jobb. Men én fest fredagen før er lov. Og lørdagen. Så lenge du legger deg etter middagen på søndag. Og våkner mandag.

2. Drikk vann

Bytt ut Aperol Spritz og rosé med vann. Kjedelig, men fest. Det er på tide å rense ut fest og ferie fra kroppen. Vann hjelper deg dessuten også å bli kvikkere og mer våken.

3. Ikke skru av out-of-office mailen før du har vært på kontoret et par dager.

Orker du virkelig forholde deg til de ti uleste mailene fra HR første dag tilbake på kontoret? For ikke å snakke om de hundre andre.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

4. Vurder å utsette den juice-cleansen

Med flyreiser, endringer i tidsoner, mye mat og alkohol går kroppen og hjernen din allerede gjennom en betydelig mengde stress. Da frister det å ta skippertak å bestemme at første jobbuke også skal brukes til å rense systemet og begynne på hot yoga eller Barrys Bootcamp. Please ikke gjør det. Da trener du deg bare på deg influensa. 

5. Ikke vær på Instagram

Dessverre er det slik at noen alltid har ferie når du er på jobb. Og de elsker å legge ut bilder av hvite strender og solbrune bein på lnstagram. Da er det beste trikset å rett og slett ikke se på det. I det hele tatt. Bruk den nye «mute» funksjonen til å stenge ut alle vennene du vet fortsatt er på Sørlandet eller på vei til Marbella. Så slipper du forholde deg til det.

6. Lag en to do-liste

To do-lister er og vil alltid være den aller beste måten å organisere ting på. Beyoncé gjør det sikkert også.

7. Om du har én ekstra feriedag, ta den ut onsdag første uken.

Da trenger du kun forholde deg til to arbeidsdager av gangen og den første uken blir ikke like overveldende. Du får teknisk sett to mandager og to fredager. Smart, ikke sant?

8. Vær i godt humør

Den energien du gir ut får du ofte tilbake. Prøv ditt aller beste å smile selv om du har mest lyst til å knuse macen og sparke over alle søppelkasser du går forbi. Da kan du holde både deg og en kollega fra å rasere kontoret.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

9. Planlegg høstferien

Ingenting kommer deg gjennom arbeidsuken som en ny ferie å se frem til.

Hovedbilde: Vogue

Les også: Hummer & Kanari: Bøttehatten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer