Tidligere ansatte på Colette åpner ny, hip butikk

Vil NOUS klare å ta over rollen den legendariske sjappa hadde?

Den überkule Paris-butikken Colette var lenge et «must» på alle tilreisende fashionistaers liste. Men, på tross av at de klarte å opprettholde sin rolle som it-butikk gjennom en årrekke, ble det likevel klart i fjor sommer at de ønsket å legge ned.

– Alle gode ting må ende en eller annen gang, og etter 20 fantastiske år lukker Colette dørene for godt 20. desember i år, sto det i en uttalelse fra grunnlegger og eier, Colette Roussaux.

Colette var kjent for sitt spesielt kuraterte utvalg av klær, accessoirer, ting og musikk, med både store og kommersielle, og mindre og mer avant gardistiske designere å velge mellom. Da de stengte dørene for godt den 20. desember i fjor, kunne flere medier melde om ville tilstander blant folk som ønsket å få fatt i noen siste ting fra den legendariske forretningen.

– Jeg kan ikke tro at den stenger. Colette har føltes som en så integrert del i det parisiske landskapet. Det bragte en følelse av avant garde som den lokale motescenen ikke hadde sett før, og som ingen annen gjenværende butikk kan tilby på samme måte, fortalte Mélody Thomas, journalist for L’Officiel og Jalouse, til The Guardian.

Nå ser det likevel ut til at erstatningen allerede er kommet på banen.

Hypebae kunne i går melde at et knippe folk fra den tidligere ledelsen hos Colette har gått sammen om å skape et helt nytt butikk-konsept; NOUS – som betyr «vi» eller «oss» på fransk.

Forretningen vil strekke seg over hele 150 kvadratmeter og ligge på Rue Cambon, midt i sentrum av Paris. Fokuset vil ligge på streetwear, bøker, klokker og teknologi – men ikke high fashion.

Lite annet vites per dags dato, men det kan virke som om målet er å tiltrekke seg tidligere Colette-kunder, som kjenner på vakuumet etter butikken som lå på Rue Saint-Honoré.

Hovedbilde: via instagram.com/nous.paris

Les også: Hermès åpner splitter ny butikk i Oslo