Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ti skjulte London-skatter

Insta-vennlige kaféer og restauranter, uvanlige museer og trendy barer. Her er våre beste London-tips.

Mange forbinder nok London med billig shopping på Primark, posering foran Big Ben og kjøreturer i røde dobbeltdekkerbusser. Men byen som med sine forsteder er hjemmet til 13 millioner mennesker, som snakker 300 ulike språk, har selvsagt ekstremt mye annet å by på.

Med sin smidige undergrunn er det enkelt å flykte fra den kokende turistgryta ved Oxford Street og Picadilly Circus.

Her er våre ti beste innside-tips, for London-skatter litt utenom normalen: 

Les også: Norskfødte Madeleine Østlie gjør stor suksess i London

God’s Own Junkyard

Dette stedet ble grunnlagt av den nå avdøde Chris Bracey, som fikk tilnavnet «the Neon Man» etter at han laget neonskilt for strippeklubber og bordeller. Etterhvert fikk Hollywood ferten av hans arbeid, noe som førte til at han laget neonskilt for storfilmer av Stanley Kubrick og Tim Burton, og fotografer som David Lachapelle. Mengder av skiltene er utstilt i dette fascinerende, lille museet. Nok en Insta-favoritt. (Da Melk & Honning sin utsendte var her, pågikk det fire, fem ulike «mini photoshoots» med influencere som poserte foran skiltene)

Underground stop: Walthamstow Central

Unit 12, Ravenswood Industrial Estate, Shernhall St, Walthamstow, London E17 9HQ

Little Venice/Regents Canal

Er det én ting London virkelig kan skilte med er det de mange kanalene og parkene. En av de mindre kjente og fineste spaserturene man kan ta er i området som kalles Little Venice, langs Regents Canal i Vest-London. Som en miks mellom Amsterdam og Venezia ligger båtene tett i tett langs kanalen, med flotte villaer og påkostede leilighetskompleks langs hver side. Melk & Honning anbefaler spesielt å ta et glass vin eller en lett lunsj på Cafe Laville etter turen, som har en perfekt utsikt nedover kanalen, for så å spasere videre i Regents Park.

Les også
Bli med hjem til Emma Chamberlain

Underground stop: Warwick Avenue

Palm Vaults

I Hackney Central i Øst-London, finner du denne lille, søte kaféen. Den spiller på «alt» millennium-generasjonen sikler etter; rosa marmor, chiapuddinger og pastellfargede kaker, vintage-inspirerte fløyelsmøbler og grønne planter. Derfor har den selvsagt blitt en favoritt for mange unge. Men, fordi den ligger 20 minutter utenfor sentrum er den likevel sjeldent overfylt.

Overground stop: Hackney Central

411 Mare St, London E8 1HY

Brilliant Corners

Beliggende midt på stripa mellom Dalston Kingsland og Haggerston, er denne baren og restauranten blitt et populært sted for kreative folk mellom 25 og 40. Med sitt påkostede lydanlegg til mange millioner tiltrekker den seg også musikkeksperter og «lydnerder» fra fjern og nær. Maten er japansk, DJ-ene eksperimentelle, og i 23-tiden fjernes spisebordene slik at folk kan få plass til å danse.

Overground stop: Dalston Kingsland

 470 Kingsland Rd, London E8 4AE

LN-CC

For alle som allerede har tatt noen runder på Dover Street Market, kan denne hakket mer hemmelige butikken i Øst-London være verdt å sjekke ut. Navnet i seg selv står for Late Night Chameleon Café, og sjappa inneholder både ulike rom med eksklusive moteplagg og -accessoirer, en musikkbutikk, kafé, galleri, bokhandel og klubb. For å komme inn må man ringe på, eller man kan avtale en tid for å få hjelp av en personlig shopper og stylist.

Overground stop: Dalston Kingsland

The Basement 18-24 Shacklewell Lane, Dalston, London, E8 2EZ

Emirates Airline Cablecar London

Mens vi fremdeles venter på svaret om Christian Ringnes får lov til å bygge en taubane fra Bjørvika til Ekeberg i Oslo, kan man teste ut konseptet om man er i London en tur. Taubanen som er sponset av det søkkrike selskapet fra De Arabiske Emirater, går fra den ene siden av Themsen til den andre, og har utsikt til blant andre O2-arenaen.

Les også
Kraftig kritikk av Kanye West etter «White lives matter»-stunt

Underground stop: North Greenwich

Untitled Cocktail bar

Like i nærheten av Brilliant Corners ligger denne utrolig stilige cocktailbaren. Med et interiør som preges av sement, hvite flater, en romerske statue og obskøne fotografier i sort/hvitt, er dette så langt fra en britisk pub som du kan komme. Drinkene preges av uvanlige ingredienser som kull, sære kinesiske teer og spesielle urter. En opplevelse som føles som man er på en eller annen bar jentene i Sex & The City besøker i serien.

Overground stop: Dalston Kingsland

538 Kingsland Rd, London E8 4AH

Goodhood

Denne konseptforretningens motto er «It’s a lifestyle Baby!». Og det er nettopp det den tilbyr; både klær, accessoirer, skjønnhetsprodukter, kontorrekvisita, planter, kjøkkenartikler og interiør. Beliggende i et av Londons mest trendy områder, Hoxton, bærer den preg av å hente mye inspirasjon fra Streetwear og Skandinavia. Blant klesmerkene de fører finner man Comme des Garcons, Ganni, MM6 Maison Margiela, Stussy og Norse Projects.

The Ned

For de som allerede har sneket seg med en venn som er medlem på Soho House eller Shoreditch house en del ganger, kan det være verdt å sjekke ut kjedens nyeste tilskudd; The Ned. Med en mer sentral beliggenhet enn de to andre, er dette stedet å ta en drink eller tre i en av hotellets seks restauranter – som alle ser ut som den er et filmsett bygget til en Wes Anderson film.

Underground stop: Bank

 27 Poultry, London EC2R 8AJ

My Neighbors the Dumplings

Denne lille restauranten i Lower Clapton har blitt manges favoritt. Med ferske, hjemmelagde dumplings og autentisk øl og sake, er dette et godt alternativ for de som vil rømme unna alle turistene i China Town i sentrum. Koselig lokale, uformell stemning, med kjapp service, og god kritikk i blant andre Time Out. Prøv auberginesalaten med soya og sesamfrø for en stor smaksopplevelse!

Les også
Kaia Gerber lanserer kolleksjon med Zara

Overground stop: Hackney Central

 165 Lower Clapton Rd, London E5 8EQ

Les også: Byredo åpner butikk i London

Siste saker

Mest lest nå
Les mer