Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ti 90-talls og tidlig 2000-talls trender vi håper aldri kommer tilbake

Rest in Peace, please.

Et helt århundre med tydelig distinkte forskjeller fra tiår til tiår når det gjelder mote og trender kulminerte med det merkelige 90-tallet. I påvente av et nytt millennium man ikke visste hva ville by på, ble alt som het classy hevet langt avgårde, og igjen satt man med harry, seksualiserte plagg med futuristiske undertoner og «glow in the dark»-effekt.

En Playboy-bunny på t-skjorten eller hengende fra øreflippene? Ja, takk. Steinvaskede, lave i livet jeans med strass og åpning med kryssmønster på siden av hver hofte? Velkommen inn i mitt liv. Ihjelbleket hår med en hel boks hårvoks i á la N’sync loverboy Justin Timberlake? Takk som byr.

Da nedtellingen var overstått – og alle dommedagsprofetier og «The Year 2000 Problem» faktisk ikke hadde kommet til live – gikk alt tilbake til normalen. Ting ble ikke akkurat bedre av den grunn. For etterdønninger av 90-tallet blandet seg i stedet med både bohemske, Emo, og preppy «Good christian girl»-vibber, og resultatet var et sammensurium av rare lag på lag, naglebelter, piratbukser, «boho»-skjørt, snerpete piqueter og ballerinasko.

En del av 90-tallstrendene har allerede kommet tilbake de siste årene i form av for eksempel chokers, små solbriller, streetwear-merker som FILA og Buffalo-sko. Men her er ti trender fra sent 90- og tidlig 2000-tall vi aldri håper preger motebildet igjen. 

 

1. Bolero/snuppete cardigans.

2. Korsett til jeans. En trend som vokste fram etter filmen Moulin Rouge kom ut i 2001.

3. Sex-armbånd/shag bands. Tynne armbånd i forskjellige farger, som skulle representere de ulike tingene man var villig til å gjøre fysisk med en annen person. De aller fleste gikk for sort som betydde samleie.

4. Bleket hår á la Justin Timberlake, eller den ekstremt populære frisyren til Jennifer Aniston som Rachel Green i tv-serien Friends.

5. Supertynne øyenbryn.

6. Høyhælte sneakers.

7. «Kjole-over-bukse» looken.

 

9. Alt fra Ed Hardy.

10. Stripete briller á la Kanye West – eller folk på nattklubber der de fleste kjøper Strawberry Daiquiri eller Pornstar Margharita.

Les ogsåAs if! – Clueless fyller 21 år! Se de beste antrekkene og sitatene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer