Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Stan Smith og Adidas signerer livstidsavtale

Tennislegende signerer livslang avtale med Adidas

Om en av sportsgigantens bestselgende sneakers.

I 1973 signerte Stan Smith for første gang avtalen med Adidas for å promotere deres hvite tennissko i skinn med den etterhvert så gjenkjennelige grønne hælkappen og de tre perforerte stripene.

Nå har tennislegenden signert en livslang avtale med sportsgiganten. Det skriver motenettstedet WWD.

Stan Smith
Stan Smith med Stan Smiths.

Det var opprinnelig den franske tennisspilleren Robert Haillet som i 1965 promoterte skoen, men da han la opp signerte Adidas en femårsavtale med Smith. Resten er som det heter historie. Adidas stoppet faktisk produksjonen av sneakeren i 2012 og 2013, men relanserte allerede året etter. I dag er modellen blant merkets bestselgere.

Avtalen mellom Adidas og Smith kommer i kjølvannet av sistnevntes nye bok med den treffende tittelen «Stan Smith: Some People Think I’m a Shoe!», og ble også nylig fulgt opp av lanseringen av den splitter nye sneaker-modellen #StanSmithForever som hyller skoens originale design.

– Stan Smith er en av de mest ikoniske og gjenkjennelige klassiske hvite sneakersene i skinn. Dens tidløse design har overskredet generasjoner. Sneakeren har vært en integrert del av Originals’ historie og vil fortsette å ha en innvirkning også i årene som kommer, sier Torben Schumacker ved Adidas Orginals og Style i en kommentar til WWD. 

Les også: Nei, Supreme skal ikke gjøre samarbeid med Samsung. Eller?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer