Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
J.Lindeberg med Jens Werner i spissen dropper en ny capsule-kolleksjon og samarbeidskolleksjon for det svenske motemerket

Tar det svenske supermerket videre med ny capsule-kolleksjon

Nært vennskap ble samarbeidskolleksjon.

Desember 2017 ble Jens Werner utnevnt som ny kreativ direktør for J.Lindeberg. Det svenske supermerket ble startet av Johan Lindeberg i 1996. Han returnerte til sitt selvtitulerte merke i 2015 etter ti år, før han igjen tok steget tilbake. Werner hadde da ett års erfaring fra det svenske selskapet i tillegg til bakgrunn fra både Adidas og Tory Burch.

Da Melk & Honning snakket med Werner tidligere i år om balansen mellom kunst og kommers fortalte han at han mener han er rett person til å ta merket videre.

– Jeg tror jeg bidrar til at båndene mellom sport og mote blir sterkere. Målet mitt har vært å fortsette det Johan Lindeberg startet for 20 år siden. Og jeg tror jeg har klart å gjøre motelinjen enda mer sporty. Merket har et rikt DNA og en kul arv. Jobben min har vært å finjustere, utvikle og tilpasse den for å få frem det nye J. Lindeberg.

Nå tar den tyske designeren det svenske motemerket et steg videre med enda en samarbeidskolleksjon under hans ledelse.

[soliloquy id=’70076′ type=’gutenberg’]

Utviklet nært vennskap

I samarbeid med den New York-baserte nigerianske fotografen Davey Adesida lanseres nå en capsule-kolleksjon i et begrenset opplag. 29 år gamle Adesida er født og oppvokst i Nigeria, men bor for tiden i New York. Han har bakgrunn som praktikant og assistent for ulike fotografer før han ble freelancer for noen år tilbake. Hans arbeid har blitt omtalt i W Magazine, Vogue Italia, Vogue US, Office Magazine, The Guardian og The Last Magazine.

Adesida, som er inspirert av både film og filmregissører som Terrence Malick, Andrei Tarkovsky, Michelangelo Antonioni og Ingmar Bergman, forelsket seg i Werners kunstneriske uttrykk og tok kontakt for å vise sin takknemlighet. Det var begynnelsen på noe som etterhvert utviklet seg til et nært vennskap mellom de to. Det resulterte i en capsule-kolleksjon samt en serie fotografier av Adesidas personlige tolkning av USAs øst- og vest-kyst.

[soliloquy id=’70064′ type=’gutenberg’]

– Davey kontaktet meg siden han hadde sett arbeidet vi har gjort hos J.Lindeberg de siste to årene. Han uttrykte at han virkelig likte mitt kunstneriske uttrykk. Og jeg følte det på samme måte da jeg ble introdusert til hans arbeid. Jeg elsker også analog foto siden det minner meg om bestefaren min som gjorde dette i nesten 50 år. Så da ideen kom på bordet for dette samarbeidet føltes det naturlig, sier Werner.

Et annet syn på USA

Capsule-kolleksjonen består av en t-skjorte i to farger og en skjorte – alle med ulike fotoprint fotografert av Adesida.

– Som en tysker som vokser opp i en liten landsby og deretter flytter til New York for å forfølge en karriere i design og mote, følte jeg meg noen ganger som en utenforstående som stod på sidelinjen og observerte storbymassene. Og jeg har alltid følt at jeg hadde et annet syn på hva man ville si er typisk amerikansk, som jeg tror de fleste utlendinger har. Dette la grunnlaget for kolleksjonen JL SS 2019 Surf America hvor jeg presenterer min tolkning av den amerikanske øst- og vestkysten, forklarer Werner.

– Siden Davey vokste opp i Nigeria, har han også et annet syn på USA. Derfor kom vi opp med ideen om at han skulle reise fra kyst til kyst i USA og dokumentere de to kystene fra sitt eget synspunkt.

[soliloquy id=’70057′ type=’gutenberg’]

Kjærlighet ved første blikk

– For å være ærlig, visste jeg ikke så mye om J.Lindeberg tidligere. Men da jeg kom over Jens’ arbeid, følte jeg umiddelbart at vi skulle gjøre noe sammen. Vi har en lignende oppfatning på mange ting og det føltes naturlig fra første øyeblikk vi møttes på en kafé i NYC. Dette er også første gang arbeidet mitt har blitt overført til en liten motekolleksjon, og jeg er glad for resultatet, sier Adesida.

– Å vokse opp i regnskogen i Nigeria og deretter flytte til NYC ville på noen måter gjøre meg den typiske New Yorker. Men samtidig ikke. For dette samarbeidet reiste jeg fra kyst til kyst i USA og dokumenterte reisen min og resultatet du kan se i denne kolleksjonen.

Kolleksjonen kommer i to drop. Det første 27. april og det andre i forbindelse med merkets pre-fall-kolleksjon som lanseres i juni. Fotografier av Adesida vil også bli vist på J.Lindebergs flaggskipbutikk i Stockholm i forbindelse med kolleksjonslanseringen 27. april.

[soliloquy id=’70036′ type=’gutenberg’]

Hovedbilde: J.Lindeberg.

Les også: De skandinaviske moteukene: Står Stockholm for fall? Og hva gjør København så riktig?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer