Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Her er Oslos beste take-away til 17. mai
Ikke gidd å stress på 17. mai, bestille heller digg take-away. (Instagram/@katlaoslo)

Take-away til 17. mai? Her er de beste Oslo-stedene

Frokostkasser, tapas, skalldyr, grillmat og is.

Allerede på mandag er det 17. mai, og heller ikke denne gangen blir feiringen helt slik vi er vant til. Det betyr null barnetog og andre festligheter, men er du heldig kan du få både korpsmusikk, masse is og god mat og drikke tross alt.

Ikke gidd å stresse med å handle inn alt for mye mat, brenn eggerøra eller lag dine egne croissanter når du kan hente eller til og med få levert på døra. For er det noe godt som er kommet ut av koronakrisen er det at take-away har nådd et nytt nivå og ikke minst at det er en fin mulighet for å backe ditt favorittsted som har måttet holde dørene stengt i en liten evighet allerede.

Her er Melk & Honning sine beste tips til take-away i Oslo på nasjonaldagen:

Katla

Hva: 5-retters 17. mai-meny

Katla sin take-away er blitt hyllet av en samlet norsk matpresse. Derfor var det svært gode nyheter da Oslo-restauranten med kokk Atli Mar Yngvasson i spissen annonserte at de ville sette sammen en helt egen 17. mai-meny i år.

Den består av Katla-klassikere som takoyaki, refried beans med hjemmelaget tostadas, hvit tysk asparges med ramsløk og syltet sennepsfrø, koji-marinert andebryst med vietnamesiske nudler og sjokoladefondant. Mer eller mindre garantert bedre enn det du kan klare å diske opp selv, og like enkelt som det er digg. Fås til 4 eller 10 personer.

Hent på Katla eller få levert på døra med Amoi. 2200 og 5500 kr her.

Gutta på haugen

Hva: Enkeltprodukter og frokostpakke

Det er sjeldent billig å ta turen til Gutta på Haugen, men fy søren så godt. På nettsidene sine har de gjort et kuratert utvalg av 17. mai-favoritter slik som trøffelchips, San Daniele-skinke, Guttas gouda, oster og sparkling tea.

Her finner du også deres helt egen Guttas 17. mai-frokost – en frokostpakke til 6-8 personer. Den har fokus på norske produkter, og kan også tilpasses. Består mer eller mindre av alt du trenger til frokost og lunsj pluss litt til slik som eksempelvis oster fra norske ysterier, skinker, syltetøy, skagenrøre fra Gutta på havet, egg fra Holte Gård, bacon fra A.Idsøe, landbrød fra Åpent Bakeri, Guttas kaffe fra Tårnbrenneriet og sjokolade fra Vigdis Rosenkilde.

På grunn av ferske varer kan pakken kun hentes i butikken på St.Hanshaugen. Kr 1999. Sjekk ut her.

Fiskeriet

Hva: Skalldyrkasse
Digg take-away fra Fiskeriet.

Ferske reker, nykokt sjøkreps, snowcrab, kongekrabbe, krabbeklør med peppersaus, østers, bringebæreddik med sjalottløk. Fiskeriets majones, chipotlemajones og aioli. Baguette, dill og sitron. Det eneste du trenger og gjøre er å åpne østersene, tilsette black peppersaus til krabbeklørne og varme det opp. Det greier du! Du kan også legge til hummer. Ok!

2 porsjoner kr 1598. Sjekk ut her.

Bonus: De har østers også! Pakke med 12 stk stillehavsøsters fra Storm østers plukket utenfor Hvaler koster kr 398.

Amoi

Hva: Frokostpakke

Amoi har seilet opp som en ganske så decent leverandør av digg mat den siste tiden. På tvers av sine butikker, som etterhvert er blitt ganske så mange, har de samlet noen av de beste produktene til det som skal være «den perfekte 17. mai-frokost». Pakken er i utgangspunktet anbefalt for 4 personer, men kan tilpasses når det kommer både til innhold og antall.

Består blant annet av parmaskinke fra Gutta på haugen, ferskpresset appelsinjuice fra Åpent Bakeri, røkt laks fra Vulkanfisk og kaffe fra Fuglen.

Kr 1019 (254,75 per pers) her.

Scarpetta pastabar

Hva: 3-retters meny

En tidligere Villa Paradiso-sjef står sammen med sin tidligere kollega bak denne pastabaren. Med seg på laget har de fått et brødrepar fra Palermo som kokker. Kan det egentlig bli bedre? Antonio, Kjersti, Giorgio og Mitch byr på arancini, cannoli, pasta og ragu til hverdag og fest ifølge deres Insta-bio. For nasjonaldagen har de satt sammen en 3-retters meny med alt du trenger for å lage middag hjemme på bare 20 minutter. Benvenuti!

Tagliere misto – italienske oster og spekemat til forrett, tagliatelle al ragu d’anatra – fersklaget pasta med hjemmelaget anderagu og kongeøsterssopp til hovedrett og cannoli siciliani – rørkjeks fylt med ostekrem med sjokolade, dyppet i pistasjnøtter og sukret appelsinskall til dessert.

17. mai-meny til 4 per kr 1299. Kan bestilles på Amoi, Wolt eller hentes på Scarpetta pastabar i Folketeaterpassasjen.

Delicatessen Catering

Hva: Tapas-meny pluss dessert

Savner du også å ramle innom Delicatessen nederst på Grünerløkka? Nabolagsrestauranten har også catering, og tilbyr egne 17. mai-matkasser.

Denne er en full meny med dessert for minst 4 personer, og skal tilberedes selv. Men du greier strengt tatt å sette på grillen og varme i stekeovn.

Her er alt du kjenner fra Delicatessen slik som deres argentinske villreker, albondiagas, serranoskinke og selvsagt brød og aioli.

Pluss sjokoladefondant til dessert.

Kr 2100. Hentes eller leveres kald 16. og 17. mai. Sjekk ut her.

Sandwich Brothers

Hva: Masse is!
Take-away is er som skapt for å deles <3

Er det én ting man ikke får nok av på 17. mai så er det is.

Gjengen i Sandwich Brothers, Insta-bioen deres oppsummerer det hele ganske greit: «En gjeng nye nordmenn som serverer Norges beste sandwich-is – helt økologisk», har laget to egne 17. mai-varianter av deres megapopulære is. En sandwich fylt av to lag fløyelsmyk jordbær- og vaniljeis på økologisk fløte fra Rørosmeieriet og en frisk, digg pinneis med jordbær fra Mjåland Gård og blåbær fra Røyland Gård.

For selv om nasjonaldagen i år blir litt utenom det vanlige, er det som de sier: Uansett om du er 3 eller 103 år, det er deilig å dytte vanilje- og fløte-ting med jordbær rett i nebbet i sola mens du ser et korps marsjere forbi.

Enig.

Pakke med 10 is (5 av hver) kr 550. Bestill is på døra her.

Les også: Gitte og Filips beste tips til 17. mai-frokosten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer