Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Svensk rapper anklager Urban Outfitters for plagiat

calvin-klein-fall-2016-campaign-yung-lean_ph_tyrone-lebon-157

Den svenske rapperen og produsenten Yung Lean og hans gjeng med «Sad Boys» er ikke bare kjent for sin musikk, men også sin gode stil. Nå har også en amerikanske klesgigant fått øyene opp for dem – og latt seg inspirere i kanskje litt for stor grad.

Sad Boys Entertainment anklager nå nemlig Urban Outfitters for å stjele ord og uttrykk fra gruppa sin egen merch på en jakke.

Uten tillatelse har kleskjeden dekorert plagget med et trist smilefjes, noe Sad Boys Entertainment ofte bruker som symbol, samt «Yoshi City», som er navnet på en av Yung Leans låter.

14650079_730799507068687_6408319359702292588_n

Foto via Urban Outfitters

– Diskusjonen om at store selskaper stjeler fra små selvstendige skapere og deres arbeid, er for enorm og deprimerende til å ta for seg her. Så la oss bare avklare dette – Yoshi city tilhører oss og våre ekte fans. Faen ta dere Urban Outfitters, skriver Sad Boys på Facebook.

Yung Lean, som holdt en stappfull konsert under Øya Natt i sommer, er ikke ukjent i moteverdenen. I tillegg til sin egen kleslinje sammen med resten av «de triste gutta», var han i godt selskap med blant andre Frank Ocean i Calvin Klein sin høstkampanje. Han er også blitt kåret til en av de stiligste unge folka av Complex som beskriver han som en «ny kultleder for rap og klesstil».

Dette er selvsagt ikke den første gangen ideene til selvstendige kreative sjeler har blitt stjålet av store kleskjeder, for eksempel ble Zara anklaget for å ha stjålet design fra indie-kunstnere tidligere i år.

Les også: Liker ikke at kjendiser bruker Thrasher-klær

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Siste saker

Mest lest nå
Les mer