Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Darja Barannik rocket cutout-blazeren i august - men det er ingen grunn til å pakke den ned selv om det blir kaldere. (Foto: Raimonda Kulikauskiene/Getty)

Stylistene tipser: Slik styler du cutouts i kaldt vær

Cutout-trenden står tross alt fortsatt like sterkt selv om det er kaldt i vår del av verden.

Det er ingen tvil om at plagg med strategiske snitt og gliper okkuperer en sentral plass i motebildet denne sesongen. Blant annet har det vært mye cutouts å se under sesongens moteuker, og ellers mye fokus på hud. Joggedressen har tapt slaget i gjenåpningen – nå vil vi flotte oss.

Cutout-trenden er artig, leken og et fresht statement – men en anelse upraktisk for oss som bor i de kaldeste delene av verden. Så hvordan styler man trenden som baserer seg på luftighet og hud i høst og utover vinteren? Stylistene tipser.

Helene Ingvorsen, stylist i Bikbok, og André Rønning, stylist og Fashion Editor i magasinet Konkret, mener cutouts om vinteren ikke trenger være så problematisk.

– Cutouts er absolutt en gøy og leken måte å kle seg i vinter. Mange tenker det å vise hud er et «must» i denne trenden, men trenger ikke nødvendigvis være det. Her er layers et godt tips for å holde seg både varm og trendy, sier Ingvorsen.

– Styling av cutouts går mot en mer moderne og komfortabel retning, og trenger ikke være overdrevent. Som sett på ulike visninger i år, er det også plagg med mer volum og lengde som består av cutouts.

Influencer Fanny Amanda Nilsson i cutout-strikk. (Foto: Instagram @fannyamandanilsson)

Rønning mener det også kommer helt an på hvor langt man vil ta trenden. Det er mange måter «å gjøre» cutouts på.

– Man kan enten leke med teksturer på forskjellige plagg ved å style lag på lag, eller ta inn farger. Har man for eksempel et helsvart antrekk med cutouts, kan det være fint å kjøre en sterk farge under for å piffe opp antrekket, tipser han.

– Ellers synes jeg det er veldig fint å mikse teksturer, fordi det skaper kontraster i et antrekk. Hold deg til én farge eller like farger, og miks heller materialene lagvis.

Hva er deres beste tips for å holde varmen med åpne partier?

– Et veldig godt tips for å holde på varmen er å investere i gode basisplagg i ull eller ullmiks. Går man i plagg med ull så kan man fint ha små cutout detaljer på antrekket uten å fryse. Ser det bra nok ut er det verdt det å fryse litt!

Rønning understreker viktigheten av å ha ull innerst mot kroppen for å holde varmen. Han anbefaler å kjøpe ullplagg som passer til alt garderoben din og som eventuelt tåler å bli en del av antrekket. Farger som sort, grått, beige eller lignende går til det meste.

– Tenk over hva plaggene er laget av, kjøp heller plagg av naturlige fiber som ull eller bomull og ikke syntetisk som akryl og polyester, minner Rønning.

André Rønning digger særlig cutouts på en kul blazer, og gjerne med lag under. (Foto: Instagram @andreroenning av @juliversephoto)

Ingvorsen er enig i at det er de varmeste materialene som gjelder for å få trenden til å funke optimalt i vårt klima.

– For å holde på varmen, men fremdeles rocke trenden, vil det å velge cutout-plagg i et varmere materiale være spot on for deg. Eksempler på varmere cutout-plagg er blazere, lange kjoler eller skjørt, og strikkede gensere – noe vi ser mer av. 

– Her går det an å leke med farger og mønster under større gensere eller blazere med cutouts, og lage en helt ny look, råder Ingvorsen.

Selv har de ikke hatt problemer med å slenge seg på trenden. Begge har sine egne cutout-favoritter.

– Jeg er en sucker for tradisjonelle og litt «kjedelige» plagg med en twist. Jeg elsker når plagg ikke er ment for å stemme, men gjør det likevel, forklarer Ingvorsen.

Begge to trekker de særlig frem cutout-blazeren.

– Enten du ønsker å vise hud eller ingen hud, går en cutout blazer til alt i klesskapet ditt. Den bør helst ha både skuldre, volum og lekenhet, slik at den vil krydre opp alle antrekk, forteller Ingvorsen.

– Jeg har en blazer med cut-outs på ryggen. Den er veldig fin å style med forskjellige teksturer under for å gjøre antrekket mer interessant.

Rønning forteller at han personlig gjerne styler looken ton-i-ton fargenyansemessig, og lar cutouten være et statement i seg selv.

Cutouts hører ikke bare sommeren til, men blir med oss inn i høsten og vinteren. (Foto: Instagram @heleneingvorsen)

Ingvorsen slår også et slag for cutoutkjolen. Ingen grunn til at feriekjolen fra i sommer trenger å havne bakerst i klesskapet helt enda!

– Jeg elsker en leken cutout-kjole. Denne styler jeg gjerne med en genser eller topp under, sammen med et par dressbukser. Dette vil gi antrekket mer dybde og en leken vri! 

Les også: Disse fargene er de mest trendy akkurat nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer