Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bella Hadid iført granny panty
Bilde via Instagram @bellahadid

Stringtruser er ut – nå er det bestemortruser som gjelder

– Comfort is the new black, forteller undertøysekspert til Melk.

2020 må sies å være ett år der komfort har stått i høysetet. Salget av loungewear er skutt i været, og mange har helt sluttet å gå i jeans.

Nå viser det seg at ting også har endret seg på undertøysfronten i år. «Big Knickers Are Back», skriver Vogue nå, mens søkemotoren Lyst melder om en oppgang på 56 prosent når det gjelder «granny panties».

Det kan virke som om folk har lagt bort de sexy stringtrusene med blonder, til fordel for mer romslige bomullsvarianter.

Les også: Rekordsalg av sexleketøy og kondomer under pandemien

– Stort fokus på komfort hos de ledende merkene

Begrepet granny panties ble for alvor kjent via anti-helt Bridget Jones, da hun ikledde seg en svær hold-in-variant i beige – før hun skulle på date. Senere samme kveld ble Daniel Cleaver, spilt av Hugh Grant, sjokkert da han oppdaget den «enorme trusen». Dette resulterte selvfølgelig i en humoristisk, uforglemmelig situasjon – som kanskje ikke hadde vært like woke i dag.

Til tross for Kim Kardashians lansering av shapewear-merket Skims i fjor, er det ikke denne typen truser som er i vinden nå, men store varianter som minner om trusene man hadde på 80- og tidlig 90-tallet, gjerne med høyt liv.

Undertøysekspert
Maria Flem. Bilde: Privat

– Trenden er ikke overraskende. Comfort is the new black, sier Maria Flem. Hun har drevet undertøysbutikken Underbart i nesten 20 år, både i Drammen og tidligere også på varemagasinet Steen & Strøm i Oslo.

– De siste sesongene har vi sett et stort fokus på komfort hos de ledende merkene. Det har vært, og er fortsatt, en enorm utvikling innen design og nye materialer som gir supercomfy plagg, forteller hun.

Tips mot synlig trusekant

Til Melk & Honning kan hun bekrefte at det absolutt er flere som er ute etter truser nå enn for noen år tilbake.

Les også
M&H toppliste: 13 interiørfavoritter

– Stringen lever fortsatt, men den må være behagelig! High waist-string er et godt eksempel på det.

– Det som gleder meg mest, uansett om man foretrekker string eller truse, er at det ikke er noe som er mer rett eller inn enn det andre. Valget tas ut fra egne preferanser.

Instagram @annelauremais – @badgalriri – @lefevrediary @cassdimicco

Undertøyseksperten har noen tips dersom man er fristet til å bruke større truser, men vil unngå synlig trusekant.

– En stor truse kan ha ben. Det er også en smart variant for ikke å få synlig trusekant, når man har tettsittende klær. Mange truser nå er også uten sydde kantsømmer bak. De kan ha limte eller laserkuttede kanter. Det gir en flat overgang mot huden og blir nærmest usynlige under klær.

Undertøyseksperten tror dette er en trend man vil se lenge.

– Ja, jeg tror dette bare er starten, og forventer et enda bredere tilbud fremover.

Les også: Normal er blitt den nye normalen i undertøysbransjen – eller?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer