Streetstyle fra haute couture-uken i Paris

Gatemotestjernene poserte med glede opp for fotografene under den eksklusive moteuken.

Denne uken var deler av verdens moteøyne rettet mot den franske motemetropolen. Store motehus som Chanel, Valentino, Givenchy og Giambattista Valli, viste sine haute couture-kolleksjoner, som består av helt unike, håndsydde kreasjoner.

Melk & Honning hadde fotograf Ignat Wiig, som fanget de beste streetstyle-øyeblikkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forteller at været var dårlig og at det regnet hele uken – men til tross for regnbyger var folk flest ikke interessert i å bruke paraply.

Klumpete sneakers og store boblejakker hadde en solid plass i gatemotebildet, men noe vi så lite til var pels – og de som kom i det sverget til den falske versjonen.

Wiig forteller at mange kvinner gikk for plagg i skinnende eller syntetiske overmaterialer. For eksempel fløyel, lakkert lær eller materialer som ser ut som «plastikk» var et populært valg.

– Noe jeg la spesielt mye merke til og som jeg personlig synes ser superfresht og edgy ut, er Balenciaga sine «knife pumps», «stretch booties» og «over-the-knee boots». Det er ikke så mange som bruker de enda, men du legger merke til de fordi de skiller seg skikkelig ut, sier Wiig til Melk & Honning og legger til:

– En annen skotype vi legger lett merke til og ser over alt, er Maison Margiele sine Tibi boots. De er ganske aktuelle og passer godt inn i den «Demna Gvasalia-verden» vi er i nå.

Alle bildene er tatt av Ignat Wiig.

   

Les også: Den beste gatemoten fra Oslo Runway, dag 2