Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De største trendene fra moteukene: Low Rise er tilbake

Nå skal buksa henge slapt på hoftebeinet.

Moteukene er godt i gang hvor designerne og motehusene viser vår- og sommerkolleksjonen for 2018. Vi har funnet fram til de aller største trendene.

Alt fra streetwear-merker som Kith Sport, Baja East og Fenty x Puma til luksusmerker som Tom Ford brakte tilbake trenden med ekstremt lavt liv på buksene under de pågående moteukene. Looken ble gjerne fullført med en liten sniktitt av undertøyet. 

Low Rise-bukser og jeans hadde sine glansdager på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet. Britney Spears, Paris Hilton og Christina Aguilera viste fram deres veltrente mager med lave jeans og korte topper – gjerne med en liten ring i navlen for å toppe det hele.

En liten forskjell fra 2000-tallets glansdager er at nå skal de sitte løsere. De stramme buksene sin tid er forbi.

Men det er ikke bare på catwalken den lavt sittende buksa gjør et comeback. Trenden har allerede nådd gatemoten og stjerner som Hailey Baldwin og Bella Hadid har omfavnet den.

Fenty x Puma/Tom Ford/Kith/Baja East

Pop-prinsessene skal dog ikke få æren av å skape trenden på slutten av 90-tallet. Det var nemlig Alexander McQueen som stod bak det hele. I 1995 introduserte han den såkalte «bumster»-buksen hvor du praktisk talt ser rompesprekken titte opp ovenfor linningen. Mens mange trodde designeren hadde blitt inspirert av arbeidere som ofte uten vilje viste sprekken, forklarte han senere at han synes kroppsdelen var den vakreste og vil derfor gi den oppmerksomhet.

– Den delen av kroppen – ikke rumpen, men helt nederst av ryggraden – det er den mest erotiske delen av kroppen, både hos kvinner og menn, fortalte han ifølge Another. 

Les også
Falske fregner trender denne sommeren

Flere jeansmerker slang seg på trenden og etterhvert var lavt liv det eneste som gjaldt. Borte ble Levis og fram kom Miss Sixty. Det ekstremt lave livet er muligens ikke så flatterende for de aller fleste kroppstyper, derfor har mange fryktet at trenden skal vende tilbake. Men nå er den altså her.

Hovedbilde: Fenty x Puma via Vogue Runway

Les også: De største trendene fra moteukene: Fargene

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer