Fast fashion-kjede konkurs for andre gang

Forever 21 har nylig meldt seg konkurs i USA og søker om beskyttelse under Chapter 11, som gir selskapet muligheten til å restrukturere gjelden.

Dette er selskapets andre konkurs på bare seks år, etter at de i 2019 også søkte om konkursbeskyttelse. Denne gangen ser det ut til at flere faktorer har bidratt til at selskapet har kommet i økonomiske problemer.

Økt konkurranse i fast fashion-markedet

En viktig årsak til konkursen er den økte konkurransen fra nettbaserte motegiganter som Shein og Temu, som har vært i stand til å selge billige klær på nettet ved hjelp av «de minimis»-unntaksregelen. Denne regelen tillater tollfri import av varer som har en verdi under 800 dollar, noe som har ført til at selskaper som Shein og Temu har hatt en stor konkurransefordel over tradisjonelle fysiske butikker som Forever 21.

I tillegg til den intense konkurransen fra internettbutikker, har Forever 21 hatt problemer med synkende kundetrafikk til kjøpesentre, som tidligere var en viktig del av deres butikkstrategi. Dette, kombinert med høye driftskostnader, har ført til at selskapet har slitt økonomisk.

Stenger alle butikker i USA

Som en konsekvens av konkursen har Forever 21 besluttet å stenge alle sine butikker i USA. Dette omfatter over 350 fysiske lokasjoner, og butikkene har startet likvidasjonsutsalg der de selger ut varene sine til redusert pris. Konkursen har imidlertid ikke påvirket deres internasjonale virksomhet, og Forever 21 planlegger å fortsette sine operasjoner i andre land utenfor USA.

Selskapet håper at de vil kunne finne en løsning på problemene sine gjennom restrukturering, men det er usikkert om de vil kunne konkurrere effektivt mot de raskt voksende netthandelsplattformene i fremtiden.

Les også
Vårens kuleste skotrend: 9 ballerina-sneakers vi ønsker oss nå
(FOTO: @eyesmag på Instagram)

Siste saker

Mest lest nå
Les mer