Hedi Slimane har vunnet flere rettssaker mot sin tidligere arbeidsgiver

Foto:Miguel Villagran / Stringer via Getty

Stjernedesigner saksøker luksusgruppe, nå må de punge ut – igjen

Har allerede betalt over 220 millioner til den tidligere Saint Laurent-toppen.

Hedi Slimane forlot Saint Laurent etter fire år som kreativ leder i april 2016, men fortsatt er ikke kampen om kompensasjon over.

Nå ser det ut til at Kering, som eier blant annet Balenciaga, Gucci og Stella McCartney i tillegg til Saint Laurent, må punge ut nok en heftig sum (men småpenger for luksusgruppen?), denne gangen 100 000 dollar, som tilsvarer nesten 1 million norske kroner etter dagens kurs.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er dog ikke første gangen Kering må betale erstatning til stjernedesigneren. Han har rettet søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver to ganger og vunnet begge.

Foto: via Vogue

Svimlende summer

Bakgrunnen for søksmålene er at Slimane ønsket å gjenoppta konkurranseklausulen han hadde da han var sjefsdesigner ved det franske motehuset. Det vil si at han ønsket at Saint Laurent skulle «kreve» at han ikke kunne jobbe for noe konkurrerende motehus – slik han nå gjør. Dette ville nemlig innebære en større økonomisk kompensasjon for designeren.

Dette har han nå lykkes med.

Kering har allerede betalt svimlende 90 millioner kroner i erstatning til Slimane.

I følge retten hadde Kering brutt kontrakten da de tok vekk konkurranseklausulen, som gav han lov til å gå til et nytt merke – men hindret han i økonomisk kompensasjon.

Nå er det altså fastslått at luksusgruppen også må betale kompensasjon i forbindelse med 2018-rettssaken. I følge WWD vil Kering-gruppen anke dommen.

Les også: Se Hedi Slimanes første Celine-kampanje.